Litera K

#prospect #medicament

Kalium magnesium apogepha, comprimate

Prospect Kalium magnesium apogepha, comprimate

Compozitie
1 comprimat Kalium-Magnesium “Apogepha” contine: adipat de potasiu 111 mg 39,1 mg potasiu 1,00 mmol, potasiu si adipat de magneziu 126 mg, anhidru 18,2 mg, magneziu 0,75 mmol magneziu. Adjuvanti:carboxiamilopectina de sodiu, ulei de ricin hidratat.

Indicatii

In caz de hipopotasemii si hipomagnezemii determinate de administrarea anumitor diuretice (saluretice), dupa administrarea de lunga durata a laxativelor si ca urmare a unei eliminari crescute in afectiuni gastro-intestinale; in tratamentul de intretinere al infarctului miocardic; aritmii cauzate de carente de electroliti, in special in tratamentul cu glicozide cardiace; afectiuni ale muschiului cardiac datorate consumului de alcool, tetanie. Hipopotasemiile si hipomagnezemiile se pot manifesta prin: iritabilitate crescuta, stari confuzionale, stare de slabiciune, extrasistole, constipatie urmata eventual de diaree, crampe musculare, in special la nivelul gambei.

Mod de administrare

Daca nu se prescrie altfel se iau de 3 ori pe zi cate 2 comprimate Kalium-Magnesium "Apogepha" timp de 2-4 saptamani. In cazul unei administrari de lunga durata sunt suficiente 2 comprimate de doua ori pe zi. Comprimatele se administreaza dupa mese cu o cantitate suficienta de lichide. Medicul dumneavoastra va indica durata de administrare a medicamentului in functie de tabloul clinic.

Contraindicatii

Kalium-Magnesium “Apogepha” nu se administreaza in: insuficienta renala acuta si cronica; hiperpotasemie si hipermagnezemie; tulburari severe de conductibilitate ale cordului (bloc AV gradul III). Administrarea produsului in perioada de sarcina si lactatie este permisa sub controlul regulat al valorilor serice ale potasiului si magneziului.

Reactii adverse
In cazul respectarii dozelor prescrise nu au fost semnalate pana in prezent reactii adverse. In cazul administrarii unor doze prea mari timp indelungat au fost semnalate defecari mai frecvente, situatie ce poate fi remediata prin reducerea dozei.

Precautii
In cazul administrarii concomitente de Kalium-Magnesium “Apogepha” si diuretice care protejeaza potasiul - si in produse combinate - pot aparea valori serice crescute de potasiu si magneziu. Nu este indicata administrarea concomitenta a tetraciclinei si a sarurilor de fer deoarece acestea formeaza un complex impreuna cu magneziul. Pentru a evita aceasta situatie se recomanda administrarea produselor la o diferenta de 3-4 ore. Magneziul potenteaza actiunea preparatelor cumarinice. In acest caz este necesara ajustarea dozelor. Au fost semnalate interactiuni ale medicamentelor ce contin magneziu pentru neutralizarea aciditatii gastrice (antacide) cu amfetamina, chinidina, chinina, efedrina (potentarea actiunii) si cu cloropramid, salicilati, teofilina (reducerea actiunii), dar care in cazul administrarii de Kalium-Magnesium “Apogepha” in dozele prescrise sunt nesemnificative. Este necesar sa se tina seama de un aport suficient de lichide, in special in administrarea concomitenta de diuretice si Kalium-Magnesium "Apogepha". Utilizarea produsului in perioada de sarcina trebuie sa tina seama de indicatiile cuprinse in paragraful contraindicatii. A se pastra preparatul in ambalajul original, ferit de umiditate. A nu se utiliza medicamentul dupa expirarea termenului de valabilitate. A nu se lasa medicamentul la indemana copiilor! Kalium-Magnesium "Apogepha" este lipsit de gluten.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare