Prospect Iscover

Ce este Iscover si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Iscover se utilizeaza la adulti pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice (probleme cauzate de cheaguri de sange si de rigidizarea arterelor). Iscover poate fi administrat urmatoarelor grupe de pacienti:
• pacienti care au avut recent un infarct de miocard (criza de inima). Tratamentul cu Iscover poate fi inceput la cateva zile si pana la 35 de zile dupa criza;
• pacienti care au avut recent un accident vascular cerebral ischemic (un atac cerebral cauzat de irigarea insuficienta a unei parti a creierului). Tratamentul cu Iscover poate fi inceput in perioada cuprinsa intre sapte zile si sase luni dupa atacul cerebral;
• pacienti cu boala arteriala periferica (probleme cu fluxul sanguin in artere);
• pacienti care au o afectiune cunoscuta sub numele de „sindrom coronarian acut”, caz in care trebuie asociat cu aspirina (un alt medicament care previne cheagurile de sange), inclusiv pacienti carora li s-a implantat un stent (un tub scurt introdus intr-o artera pentru a impiedica inchiderea ei). Iscover poate fi utilizat la pacientii care au un infarct miocardic cu „supradenivelare de segment ST” (un rezultat anormal pe ECG sau electrocardiograma), cand medicul considera ca tratamentul le-ar fi de ajutor. De asemenea, medicamentul poate fi utilizat la pacienti care nu au avut acest rezultat anormal pe ECG, daca sufera de angina instabila (o forma grava de durere in piept) sau daca au avut infarct miocardic „non-Q”.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Mod de administrare

Doza standard de Iscover este de un comprimat de 75 mg o data pe zi, luat cu sau fara alimente. In sindromul coronarian acut, Iscover se utilizeaza in asociere cu aspirina, iar tratamentul incepe in general cu o doza de incarcare de un comprimat de 300 mg sau patru comprimate de 75 mg. Se continua apoi cu doza standard de 75 mg o data pe zi timp de cel putin patru saptamani (in infarctul miocardic cu supradenivelare de segment ST) sau timp de pana la 12 luni (in sindromul fara supradenivelare de segment ST).

Iscover este transformat in organism intr-o forma activa. Din motive genetice, unii pacienti nu pot converti Iscover la fel de eficient ca altii, ceea ce ar putea reduce raspunsul lor la medicament. Inca nu a fost determinata doza cea mai potrivita pentru acesti pacienti.

Reactii adverse posibile

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Iscover (observate la 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt hematoamele (acumulare de sange sub piele), epistaxisul (sangerare nazala), hemoragia gastrointestinala (sangerare la nivelul stomacului sau intestinului), diareea, durerile abdominale (de burta), dispepsia (arsuri la stomac), invinetirea si sangerarea la locurile de intepare a pielii. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Iscover, a se consulta prospectul.

Iscover nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la clopidogrel sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Se interzice utilizarea la pacientii care au afectiuni grave ale ficatului sau o afectiune care poate provoca sangerare. Pentru lista completa a restrictiilor, a se consulta prospectul.

Informatii suplimentare

Compozitie

Iscover este un medicament care contine substanta activa clopidogrel.

Ambalaj

Este disponibil sub forma de comprimate de culoare roz (rotunde: 75 mg; alungite: 300 mg).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului