Iodosept, unguent

Prospect Iodosept, unguent

Compozitie
Germicid si antiseptic. Fiecare 100 g contin: 10 g povidone - iodine.

Actiune terapeutica
Iodosept (unguent) contine povidone - iodine, un complex liber de iod cu povidone care elibereaza gradat iodul continut atunci cand vine in contact cu pielea sau membranele mucoaselor. Iodul eliberat actioneaza pe un spectru larg de bacterii gram pozitive si gram negative (inclusiv specii rezistente la antibiotice uzuale), fungi, virusi, protozoare si drojdii. Acest efect este benefic in distrugerea tuturor organismelor patogene cantonate in mod obisnuit la nivelul pielii, membranelor mucoaselor si ranilor infectate.
Povidone - iodine actioneaza ca un rezervor de eliberare a iodului utilizat de microbi. Ca rezultat, o concentratie constanta de iod este mentinuta la locul de aplicare, asigurand o actiune antimicrobiana prelungita si deci completa eradicare a microorganismelor patogene.
Iodosept (unguent) are avantajul de a nu fi iritant si de a nu pata pielea sau membranele mucoaselor. In plus, unguentul este usor de spalat in comparatie cutinctura de iod, unguentul putand fi aplicat si sub pansament ocluziv.Toate aceste proprietati fac din Iodosept un antiseptic de prima alegere in prevenirea si tratarea afectiunilor pielii si a infectilor membranelor mucoaselor.

Indicatii
Iodosept Unguent: ca antiseptic topic in tratarea si prevenirea infectiilor pielii ca: taieturi, rani, julituri, arsuri. Pentru intretinerea ranilor de varicela, ranilor datorate decubitusului prelungit, stazei ulceroase si furunculelor. Pentru tratamentul infectiilor bacteriene si fungice minore ale unghiilor si tesuturilor moi inconjuratoare. Pentru dezinfectia restului de cordon ombilical in neonatologie.

Contraindicatii
hipersensibilitate la produsele ce contin iod.

Precautii
Trebuie evitat contactul cu ochii. Iodosept nu va fi aplicat pe arii extinse de piele lezata sau arii extinse de arsuri.
Atentie: absorbtia iodului poate interfera cu testele pentru controlul functiei tiroidiene.

Mod de administrare
Iodosept unguent se aplica pe ariile afectate ori de cate ori este nevoie. Ariile afectate se vor curata si usca inainte de aplicarea unguentului. Unguentul poate fi utilizat si sub pansamente ocluzive.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului