Litera I

#prospect #medicament

Indoprex, solutie oftalmica

Prospect Indoprex, solutie oftalmica

Compozitie
Solutie oftalmica continand la 1 ml: cromoglicat sodic 20 mg; clorura de benzalconiu 0,1 mg.

Actiune terapeutica
Cromoglicatul de sodiu are actiune locala directa la nivelul mucoasei conjunctivale. Cromoglicatul previne eliberarea de mediatori chimici ai alergiei prin stabilizarea membranei mastocitare; inhiba patrunderea intracelulara a calciului care este indispensabil degranularii mastocitare. Aceasta proprietate reprezinta un model de efect antialergic care justifica efectul protector al produsului in conjunctivita cu componenta alergica. In instilatii oculare, Indoprex exercita un efect terapeutic local, prevenind simptomele alergiei la nivelul polului anterior alochiului. Cromoglicatul sodic nu are efect competitiv pe receptori periferici. Toxicitatea lui generala este practic nula si in conditii experimentale nu a determinat modificari ale fetusului sau embrionului si nu a trecut in laptele matern.

Indicatii
Afectiuni oftalmice alergice.

Precautii
Ca pentru toate preparatele oftalmice continand clorura de benzalconiu, folosirea de lentile de contact trebuie intrerupta in cursul tratamentului cu Indoprex.

Mod de administrare
adulti si copii: 1 picatura in fiecare ochi de 4 ori/zi. tratamentul trebuie continuat timp indelungat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea