Litera I

#prospect #medicament

Imodium, sirop

Prospect Imodium, sirop

Indicatii:
Imodium este indicat in tratamentul simptomatic al diareei acute si cronice. In cazul pacientilor cu ileostomie, produsul poate fi utilizat atat pentru a reduce numarul si volumul scaunelor, cat si pentru a mari consistenta acestora.
Contraindicatii
Tratamentul diareei cu Imodium fiind exclusiv simptomatic, diareea va fi tratata cauzal de cate ori tratamentul cauzal este posibil. Imodium nu se utilizeaza ca tratament de fond in dizenteria acuta caracterizata prin scaune cu sange si stari febrile grave. Imodium nu se va administra pacientilor cu colita ulceroasa acuta sau colita pseudomembranoasa asociata tratamentului cu antibiotice cu spectru larg. In general, Imodium nu trebuie utilizat in situatii in care trebuie evitata inhibarea peristaltismului.

Tratamentul trebuie intrerupt prompt daca se instaleaza constipatie, distensie abdominala sau subileus.
Actiune:
Loperamidul se leaga de receptorul opiaceu din peretele intestinal. In consecinta, el inhiba eliberarea acetilcolinei si a prostaglandinelor, reducand astfel peristaltismul propulsor si marind durata tranzitului intestinal. Loperamidul accentueaza tonusul sfincterului anal rarind astfel incontinenta si necesitatea imperioasa a defecatiei.
Tinand cont de afinitatea crescuta pentru peretele intestinal si metabolismul sau ridicat la primul pasaj hepatic, Imodium nu ajunge practic in circulatia sistemica.
Reactii adverse:
Nu s-au observat efecte adverse majore in cazurile in care doza recomandata si contraindicatiile au fost respectate, chiar si la administrare indelungata.
Au fost semnalate urmatoarele reactii adverse: reactii de hipersensibilitate (eruptii cutanate); constipatie si/sau distensie abdominala in rare cazuri asociate cu ileus, indeosebi in cazuri in care prescriptiile nu au fost respectate (vezi dozaj, durata tratamentului, contraindicatii); anumite simptome sunt greu de diferentiat de simptomele asociate sindromului diareic: durere sau disconfort abdominal, greata, voma, oboseala, ameteala, somnolenta sau uscaciunea gurii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare