Hiposerpil, comprimate

Prospect Hiposerpil, comprimate

Ce este Hiposerpil si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Hipertensiune arteriala forme usoare sau medii, mai ales cele insotite de tahicardie, tulburari vegetative; hipertensiunea din cursul sarcinii; tulburari vegetative, in special cu manifestari de hipertonie simpatica;
stari de hiperexcitabilitate nervoasa, anxietate; toxicomanii, tireotoxicoza; adjuvant in tratamentul psihozelor insotite de agitatie maniacala; delirium tremens.

Mod de administrare

Adulti: 1-4 comprimate/zi, administrate in 1-3 prize; copii (3-15 ani): 1/2-1 1/2 comprimate/zi in 3 prize in functie de varsta; tratamentul se incepe in doze mici, crescandu-se treptat.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la alcaloizi rauwolfia, stari de depresie psihica; boala ulceroasa; gastroenterocolita acuta; epilepsie si parkinsonism; bradicardii accentuate, bloc atrio-ventricular, infarct miocardic, insuficienta cardiaca si renala. Prudenta in cursul sarcinii. Tratamentul se va intrerupe cu 2 saptamani inainte de interventii chirurgicale sau electrosoc. Nu se administreaza copiilor sub 3 ani.

Reactii adverse posibile

Congestia mucoasei nazale, senzatia de greutate in membrele inferioare, greata, diaree, somnolenta, cefalee, ameteli, diminuarea libidoului, tulburari care dispar de obicei spontan in cursul tratamentului sau la reducerea dozelor. Administrarea prelungita poate produce stari depresive psihotice, activarea bolii ulceroase (ceea ce impune suspendarea tratamentului).

Informatii suplimentare

Compozitie

Comprimate continand 0,25 mg reserpina.

Ambalaj

Flacon cu 60 comprimate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea