Litera H

#prospect #medicament

Hidrocortizon acetat, fiole

Prospect Hidrocortizon acetat, fiole

Compozitie
Fiole a 1 ml suspensie apoasa injectabila continand 25 mg hidrocortizon acetat.

Actiune terapeutica
Glucocorticoid cu actiune antiinflamatoare, este eficient local. Hidrocortizonul determina o toleranta scazuta la hidrocarbonat, produce o crestere a excretiei de azot si acid uric si o relatie a sodiului, clorului si a apei, de asemenea determina o marire a eliminarilor de potasiu, calciusi fosfor. In lichidele tisulare, Hidrocortizonul are o solubilitate lenta, se mentine mai mult timp permitand astfel un interval marit intre infectii. Asa se explica si slaba modificare a metabolismului general.

Indicatii
Hidrocortizon Acetat suspensie injectabila este indicat in special in poliartrita reumatoida, osteoartrita cu interesarea a una sau doua articulatii (ca adjuvant al tratamentului cortizonic sistemic sau cand exista contraindicatii pentru aceasta), alte afectiuni inflamatorii articulare si periarticulare, lombosciatica si alte algii radiculare; cheloide si cicatrice hipertrofice, boala Dupuytren, afectiuni inflamatorii si alergice grave ale ochiului. De asemeni, in leziuni cicatrice ale urechii medii, sinuzite alergice, polipoza nazala.

Contraindicatii
Hidrocortizon Acetat suspensie injectabila nu se administreaza in articulatii intervertebrale, artrite infectioase, infectii de vecinatate in special cu bacilul Koch. Prudenta la sportivi deoarece Hidrocortizon Acetat suspensie se absoarbe in parte (glucocorticoizii administrati sistematic figureaza pe lista substantelor dopante).

Mod de administrare

Inainte de utilizare, Hidrocortizon Acetat suspensie injectabila se agita 1-2 minute pentru a deveni omogen continutul fiolei. Se administreaza intraarticular sau periarticular 5 10 mg la fiecare 8 10 zile, de asemenea intralezional la nivelul ochiului (subconjunctival sau intranazal 7 75 mg hidrocortizon acetat dupa caz diluat 1 fiola hidrocortizon acetat cu o fiola solutie salina izotonica); clisma cu 100 mg hidrocortizon in 60 120 ml solutie salina izotonica. Nu se administreaza intravenos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului