Litera H

#prospect #medicament

Hidroclorotiazida, comprimate

Prospect Hidroclorotiazida, comprimate

Indicatii
Toate tipurile de edeme (din insuficienta cardiaca, nefroze, ciroza hepatica, cord pulmonar cronic, carentiale, terapeutice). hipertensiune arteriala. diabet insipid. Adjuvant in hipercalciuria idiopatica si in litiaza urinara oxalica.

Doze si mod de administrare
Diuretic, initial 50-100 mg pe zi, de preferat intr-o singura priza, dimineata. Intretinere, 25-50 mg de 2-3 ori pe saptamana. antihipertensiv, 25-100 mg pe zi, singur sau in asociere. Intretinere, 25-50 mg de 2-3 ori pe saptamana. Diabet insipid 50-100 mg/zi.

Compozitie
Comprimate cu 50 mg hidroclorotiazida.

Actiune terapeutica
Diuretic din grupa tiazide, cu efect de intensitate medie, durata de actiune medie (6-12 ore). Antihipertensiv. Antidiuretic la bolnavi cu diabet insipid hipofizar si nefrogen.

Contraindicatii
insuficienta renala avansata, hipopotasemie, alcaloza, sarcina. Precautii in diabet zaharat, hiperuricemie, ciroza.

Efecte adverse
Greturi, vome, gastralgii, diaree, constipatie, colecistita, anorexie, pancreatita. Cefalee, astenie, parestezii, leucopenie. Eritem, purpura. Hiperglicemie, hiperuricemie, hiperlipemie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea