Hibiscrub

Prospect Hibiscrub

Ce este Hibiscrub si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Hibiscrub este un preparat antimicrobian pentru dezinfectia pre-operatorie a mainilor in serviciile de chirurgie, pentru spalarea mainilor in cabinetele si oficiile medicale si pentru dezinfectia pre- si post-operatorie a tegumentelor pacientilor in cazul interventiilor chirurgicale.

Mod de administrare

Dezinfectia pre-operatorie a mainilor: Se umezesc mainile si antebratele, se aplica 5 ml de Hibiscrub si se spala timp de circa un minut, frecandu-se unghiile cu o perie. Se clatesc, se aplica alti 5 ml de Hibiscrub si se continua spalarea timp de alte doua minute, dupa care mainile se clatesc cu apa din abundenta si se usuca.

Spalarea antiseptica a mainilor in cabinete: Se umezesc mainile si antebratele, se aplica 5 ml de Hibiscrub, se spala timp de un minut, apoi se clatesc cu multa apa si se usuca. Antisepsia cutanata pre-operatorie pentru pacienti: Pacientul isi spala intreg corpul intr-o baie sau sub un dus cel putin de doua ori, de obicei cu o zi inainte si chiar in ziua operatiei, dupa cum urmeaza: in preziua operatiei, pacientul se spala cu 25 ml Hibiscrub, incepand cu fata si continuand cu celelalte teritorii, de sus in jos, acordand mare atentie zonelor din jurul nasului, axilelor, ombilicului, zonei inghinale si perineului.

Se clateste pielea si apoi se repeta spalarea in acelasi mod, de aceasta data incluzand si parul capului. La sfarsit, pacientul se clateste cu multa apa si se sterge cu un prosop curat. Aceasta procedura se repeta si in ziua interventiei chirurgicale. Pacientii imobilizati la pat pot fi spalati cu Hibiscrub prin tehnicile standard de baie-in-pat.

Dupa aceasta pregatire, locul operatiei se dezinfecteaza in mod conventional, in momentul in care pacientul se afla in sala de operatie. Antisepsia post-operatorie a pielii pentru pacienti: Pacientul se spala in totalitate, excluzand plaga post-operatorie, intr-o baie sau sub dus, de obicei in a treia zi post-operator, utilizand procedura descrisa mai sus.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Preparatele tip Hibiscrub sunt contraindicate pacientilor care au prezentat in antecedente reactii de hipersensibilitate la clorhexidina. Aceste reactii sunt extrem de rare.

Precautii

Indicat numai pentru uz extern. A se evita contactul cu cortexul, meningele si urechea medie. La pacientii cu leziuni craniene sau medulare ori cu perforatii ale timpanului beneficiul oferit prin dezinfectia pre-operatorie trebuie cantarit in raport cu riscul de contact. Se vor feri ochii. Daca solutia de clorhexidina vine in contact cu globul ocular, acesta trebuie spalat cu apa din abundenta cat mai rapid.

Reactii adverse posibile

Ocazional pot aparea reactii cutanate iritative. S-au raportat si reactii alergice generalizate la clorhexidina, dar acestea au fost extrem de rare.

Supradozare

Ingestia accidentala: Clorhexidina ingerata se absoarbe foarte putin; se trateaza prin lavaj gastric cu lapte, oua crude, gelatina sau solutie diluata de sapun. Se vor institui masuri de sustinere in functie de necesitati.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Hibiscrub se prezinta ca o solutie de detergent de culoare rosie, continand 4% w/v clorhexidina gluconat (echivalenta cu 20% v/v solutie clorhexidina gluconat BP).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare