Litera G

#prospect #medicament

Girostan, fiole

Prospect Girostan, fiole

Actiune terapeutica
Anticanceros prin proprietati alchilante.

Indicatii
cancere de ovar si san, cancer de vezica, boala Hodgkin.

Contraindicatii
Sarcina, alaptare, aparitia de semne hematologice de deprimare medulara (tratamentul se face sub supraveghere clinica si hematologica, leucopenia sub 4 000 si trombocitopenia sub 150 000 impun oprirea medicatiei), infectii acute, insuficienta cardiaca grava, insuficienta renala grava, stare generala foarte alterata; prudenta in cazul tratamentului prealabil cu alte anticanceroase sau prin iradiere si in prezenta infectiilor; doze mai mici in caz de debilitate, boli cardiovasculare si renale cronice, soc chirurgical.

Reactii adverse

Toxic hematopoietic, provoaca frecvent limfopenie, neutropenie, trombocitopenie, anemie hipoplastica (pot surveni pana la o luna dupa terminarea tratamentului); uneori greata, voma, diaree, cefalee, febra, reactii alergice, epistaxis, petesii, leziuni renale, cistita, amenoree, inhibarea spermatogenezei, depresie mintala; hiperuricemie; durere locala.

Mod de administrare

Intravenos sau intramuscular, 5-10 mg la intervale in functie de situatia clinica (obisnuit de 3 ori/saptamana), in serii de 50-150 mg, repetate la 6-8 saptamani, sau intravenos 0,8 mg/kilocorp, doza unica sau fractionat in 2-4 doze, in zile succesive; intratumoral 5-40 mg o data; intrarahidian 5-10 mg in 5-10 ml apa distilata sterila, o data la doua zile; intracavitar (in pleura, pericard, peritoneu) 10-30 mg in 20-60 ml apa distilata sterila, o data la 1-2 saptamani; instilatii vezicale, cate 15-60 mg in 60 ml apa distilata sterila, o data pe saptamana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare