Litera G

#prospect #medicament

Genticol, solutie oftalmica

Prospect Genticol, solutie oftalmica

Ce este Genticol, solutie oftalmica si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tratamentul infectiilor externe ale globului ocular si anexelor produse de germeni sensibili la gentamicina: conjunctivita, cheratita, cheratoconjunctivita, ulcer cornean, blefarita, blefaroconjunctivita, dacriocistita.
Profilaxia infectiilor chirurgicale oflalmologice.

Mod de administrare

GENTICOL, solutie oftalmica: se instileaza 1-2 picaturi, de 3-4 ori pe zi, in sacul conjunctival inferior sau dupa sfatul medicului. In cazul infectiilor cu germeni rezistenti doza poate fi crescuta la 1 -2 picaturi de 6-8 pe zi.

Deschideti flaconul tragand capacul in sus, in afara si apoi in jos.
Introduceti picuratorul.
Pentru a utiliza continutul, intai indepartati capacelul protector de plastic, apoi rasturnati flaconul si instilati picaturile apasand pe flacon.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la gentamicina sau la oricare dintre excipienti.

Precautii

Folosirea locala timp indelungat a antibioticelor poate determina cresterea rezistentei microorganismelor.

Atentionari speciale

Daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semnificative dupa o perioada relativ scurta de timp sau daca apar reactii de hipersensibilitate, se impune intreruperea tratamentului si reevaluarea atitudinii terapeutice.

La copii produsul trebuie folosit numai daca este absolut necesar si sub supraveghere medicala atenta.
Genticol – solutie oftalmica- contine clorura de benzalconiu care se poate depune in lentilele de contact moi, de aceea Genticol nu trebuie administrat in timpul folosirii acestor lentile.

Lentilele trebuie indepartate inaintea administrarii picaturilor si nu trebuie reaplicate mai devreme de 15 minute.

Interactiuni medicamentoase

Este contraindicata asocierea cu alte aminoglicozide administrate concomitent. Se recomanda evitarea asocierii aminoglicozidelor, chiar si locala, cu polimixine, cefalotina, furosemid, acid etacrinic, amfotericina B, ciclosporina, cisplatina sau cu alte medicamente cu potential nefrotoxic si ototoxic (creste riscul oto- si nefrotoxicitatii).

Antibioticele aminoglicozidice nu trebuie amestecate cu alte medicamente, in special cu antibiotice beta-lactamice (studii in vitro au demonstrat ca se inactiveaza reciproc).

Sarcina si alaptarea

Desi studiile preclinice nu au evidentiat efecte fetotoxice dupa administrarea topica a gentamicinei, produsul se administreaza in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar si dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal.

Deoarece nu se stie daca gentamicina administrata local se excreta in lapte si daca exista riscul unor reactii adverse severe la sugari, se va lua in considerare fie intreruperea tratamentului, fie intreruperea alaptarii.

Reactii adverse posibile

Genticol poate determina ocazional iritatii oculare trecatoare si usoare. Daca in timpul tratamentului apar fenomene de iritatie la locul aplicarii sau reactii alergice tratamentul trebuie intrerupt.

Supradozaj

Datorita concentratiei mici a substantei active si administrarii locale, supradozajul acut este putin probabil. In cazul ingestiei accidentale se instituie tratament simptomatic.

Informatii suplimentare

Compozitie

100 ml solutie oftalmica contin gentamicina 300 mg sub forma dd sulfat de gentamicina si excipienti: monohidrogenofosfat de sodiu, dihidrogenolosfat de sodiu, clorura de benzalconiu, clorura de sodiu, apa purificata.

Ambalaj

GENTICOL, solutie oftalmica
Cutie cu un flacon a 10 ml solutie oftalmica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului