Gelaspon, folii

Prospect Gelaspon, folii

Ce este Gelaspon si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Gelaspon este un burete steril din gelatina. Structura microporoasa scade sangerarile. Are o capacitate de absrobtie foarte buna pentr usange si alte secretii ale plagilor. Are un pH neutru si este tolerat foarte bine de tesuturi. Resorbabil in totalitate.

Pentru oprirea sangerarii si tamponare in marea si mica chirurgie, urologie, neurochirurgie, obstetrica si ginecologie, stomatologie si in interventiile chirurgicale din celelalte discipline medicale.

Mod de administrare

Gelaspon este ambalat dublu ermetic. Pentru utilizarea sterila a buretelui se recomanda urmatoarele manevre: 1. Indepartarea celui de-al doilea ambalaj, prin taierea invelisului de poliester si prinderea aseptica a ambalajului din blister. 2. Se apuca din partea stanga (colt volant) folia de acoperire a ambalajului in blister cu policele si indexul si se trage spre dreapta. Buretele steril se poate lua in acest moment in conditii de asepsie. 3. Se taie cu o foarfeca sterila o bucata din buretele steril de marimea zonei sangerande si se aplica fie uscata, fie umeda pe zona respectiva, modelandu-se cu materiale sterile (comprese, penseta, spatula).

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Plagi infectate sau inflamate. A nu se administra in cazurile de hipersensibilitate cunoscuta la componentele buretului de fibrina.

Reactii adverse posibile

Pot aparea tulburari ale vindecarii in cazul folosirii necorespunzatoare, in cazul implantului intr-o plaga necuratata si in caz de traumatism termic in timpul tratamentului stomatologic (frezare).

Informatii suplimentare

Compozitie

100 mg Gelaspon contine 100 mg gelatina. Alte componente: fabricat prin folosire de metanol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea