Litera G

#prospect #medicament

Geangin, fiole

Prospect Geangin, fiole

Indicatii:
Tahicardii, inclusiv tahicardii paroxistice supraventriculare, fibrilatia atriala cu raspuns ventricular rapid (exceptind sindromul WPW), flutter atrial, fibrilatii atriale cu conducere rapida; profilaxia si tratamentul extrasistolelor; insuficienta coronariana, inclusiv tratamentul anginei pectorale, anginei vasospastice, spasmelor coronariene: angina post-infarct miocardic; hipertensiune si crize hipertensive.
Contraindicatii
Este contraindicat, mai ales sub forma parenterala. In socul cardiogen (afara de cazul cand este indus de aritmie), infarct miocardic recent complicat cu bradicardie, hipotensiune, bloc atrial stang, bloc atrioventricular de gradul II si III, bradicardie, tahicardie-sindrom tahicardic, insuficienta cardiaca, intoxicatie cu digiatala, sindrom WPW sau LGL.
Imediat dupa administrarea intravenoasa de (blocante si hipersensibilitate la verapamil.
Reactii adverse:
In doze mari poate provoca BAV de gradul I sau II. In administrare intravenoasa foarte rar pot surveni blocuri asistolice complete. Dozele rnari pot produce hipotensiune tranzitorie.
Verapamilul intravenos poate reduce marcant presiunea sanguina. Congestia fetei, cefalee, ameteli, reactii alergice si constipatie s-au semnalat rareori.

Provoaca stop cardiac, se vor aplica: masaj cardiac extern si respiratie artificiala. Dupa ce se face diagnosticarea electrocardiografic (asistola sau fibrilatie atriala) se vor aplica imediat masuri corespunzatoare. BAV de gradul II sau III este diminuat de atropina si izoprenalina; daca-necesar, se va aplica o stimulare electrica. Insuficienta cardiaca se compenseaza cu dopamina, dobutamina, glicozide cardiace sau calciu.

Hipotensiunea marcata se va controla plasand pacientul in pozitie corespunzatoare. Daca este necesar se vor administra dopamina, dobutamina sau noradrenalina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare