Litera F

#prospect #medicament

Fulsed, solutie injectabila

Prospect Fulsed, solutie injectabila

Forma de prezentare
Solutie injectabila 5 mg/ml; ct. � 10 fl. � 1 ml (S)


Indicatii
Oral: tulburari ale ritmului somnului si insomnie.
Injectabil:
Preanestezie, inainte de procedurile diagnostice sau de operatiile efectuate sub anestezie locala. sedare de durata in terapie intensiva. Inductia sau mentinerea anesteziei.


Dozare si mod de administrare
Oral: adulti: 7,5-15 mg. Pacienti in varsta, debilitati, cu insuficienta renala oi/sau IH 7,5 mg.
Injectabil: adulti: 0,07-0,1 mg/kg; Copii: 0,15-0,20 mg/kg; varstnici si tarati: 0,025-0,05 mg/kg.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la benzodiazepine.


Atentionari si precautii speciale
Nu este indicat in tratament primar al insomniei, in psihoze si in depresiile psihice severe; prudenta in leziuni cerebrale organice, insuficienta respiratorie severa, miastenia gravis, boli obstructive pulmonare, insuficienta renala, insuficienta cardiaca congestiva, prematuri si nou-nascuti; interactiuni medicamentoase cu cimetidina, eritromicina, neuroleptice, tranchilizante, antidepresive, hipnotice, analgetice, anestezice, alcool, ciclosporina, amiodarona, neuroleptice; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse
Fenomene de dependenta, episoade amnezice, hipertensiune arteriala, tahicardie, depresie respiratorie, apnee, stop respirator si/sau cardiac; hipersensibilitate generalizata, agitatie, hiperactivitate si agresivitate, convulsii tonico-clonice si tremor muscular, amnezie anterograda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului