Litera F

#prospect #medicament

Fortwin, solutie injectabila

Prospect Fortwin, solutie injectabila

Forma de prezentare:
Solutie injectabila 30 mg/ml; cutie x 10 sau 100 f. x 1 ml


Indicatii:
Dureri moderate sau severe, acute sau cronice, in traumatisme, dupa interventii chirurgicale, in IMA, in colici (ureterala, biliara); ca medicatie preanestezica si pentru suplimentarea anesteziei chirurgicale.


Doze si administrare:
Oral, 50-100 mg (dupa mese), la 3-5 ore; in durerile puternice se injecteaza subcutanat, intramuscular sau intravenos 30 mg la 3-4 ore, maximum 1 mg/kg o data pentru injectarea subcutanata sau intramusculara si 0,5 mg/kg pentru injectarea intravenoasa.


Contraindicatii
Alergie la pentazocina, traumatisme craniene, leziuni ale creierului, hipertensiune intracraniana, stari convulsive, insuficienta respiratorie, sindrom abdominal acut de cauza necunoscuta, IH grava, intoxicatie acuta cu alcool, delirium tremens; copii mai mici de 12 ani. Alaptare.


Atentionari:
Batrani; astm bronsic, IH si IR, colecistita acuta, pancreatita; bolnavi cu infarct de miocard care prezinta greata si voma; in interventiile pe caile biliare; instabilitate emotionala sau farmacodependenta in antecedente. Se vor evita bauturile alcoolice. Substanta dopanta. Sarcina.


Reactii adverse:
Frecvent greata, voma, ameteli, sedare, euforie, cefalee, sudoratie; rareori anorexie, constipatie sau diaree, tinitus, tulburari de vedere, coomaruri, insomnie, hipertensiune arteriala, tahicardie, deprimare respiratorie, eruptii cutanate alergice, eozinofilie, granulocitopenie. Injectarea repetata poate provoca local induratie si scleroza. Potentialul de a dezvolta dependenta este moderat pentru calea parenterala si slab pentru calea orala; poate declansa sindromul de abstinenta la morfinomani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea