Litera F

#prospect #medicament

Fervex, sans sucre, granule

Prospect Fervex, sans sucre, granule

Indicatii:
Fervex este indicat in tratamentul simptomatic al racelilor comune, rinitelor alergice si vasomotorii, starilor gripale (pentru ameliorarea stranutului, secretiei nazale apoase, inflamatiei mucoaselor nazala si sinusala, febrei, durerilor de cap si musculare).
Contraindicatii
Nu utilizati Fervex:
- daca sunteti alergic la paracetamol, fenacetina sau alte antiinflamatoare, feniramina sau alte antihistaminice sau la oricare dintre componentii produsului
- daca aveti un deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenaza
- daca suferiti de insuficienta renala severa (riscul de efecte nedorite renale poate fi crescut in cazul administrarii prelungite de doze mari)
- daca aveti tulburari uretro-prostatice cu risc de retentie urinara
- daca suferiti de glaucom cu unghi inchis sau predispozitie la glaucom cu unghi inchis; glaucom cu unghi deschis
- daca suferiti de insuficienta hepatocelulara
- daca sunteti in tratament concomitent cu inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO) non-selective
- daca suferiti de litiaza renala oxalocalcica (doze mari - 1 g acid ascorbic pe zi, timp indelungat)
- daca aveti varsta sub 15 ani
Administrare:
Adulti (cu varsta peste 15 ani): Un plic Fervex pentru adulti de 2-3 ori pe zi. Intervalul intre administrari trebuie sa fie de cel putin 4 ore.
Daca suferiti de insuficienta renala severa (clearanceul creatininei <10 ml/min), intervalul intre administrari trebuie sa fie de cel putin 8 ore.
Plicurile se administreaza cu o cantitate suficienta de apa rece sau fierbinte.
Pentru tratamentul starilor gripale, este preferabila administrarea acestui medicament cu apa fierbinte, seara, din momentul aparitiei primelor simptome.
Informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca starea de rau continua si dupa 5 zile de tratament.
Medicul dumneavoastra va va informa cat va dura tratamentul cu Fervex pentru adulti.
Daca aveti impresia ca efectul lui Fervex pentru adulti este prea puternic sau prea slab intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Precautii:
Nu depasiti dozele indicate si consultati medicul daca acest lucru s-a intamplat accidental. Daca apar reactii alergice, tratamentul va fi intrerupt imediat.

Nu combinati Fervex cu alte medicamente (de exemplu, barbiturice, carbamazepina, hidantoina, rifampicina, sulfinpirazona, contraceptive estro-progestative, antifungice, doxorubicina, izoniazida, mercaptopurina, metotrexat, saruri de aur, barbiturice, primidona, anticoagulante cumarinice, antiinflamatoare nesteroidiene, ciclosporina, agonisti morfinici, antiacide, carbune activat, anticolinergice, fenicoli, sultoprida, IMAO, deprimante ale SNC, atropina, fenitoina, deferoxamina) fara sa va consultati medicul sau farmacistul. Pentru a evita potentiale interactiuni intre diferitele medicamente, trebuie ca dumneavoastra sa informati precis medicul dumneavoastra sau farmacistul daca ati luat sau luati si alte medicamente.

Nu folositi Fervex pentru adulti daca suferiti de boli renale, fara sa aveti avizul medicului.
Nu lasati Fervex pentru adulti la indemana copiilor.
Reactii adverse:
Ca toate medicamentele, Fervex poate provoca efecte nedorite:
- sedare, somnolenta, uscaciunea gurii, tulburari urinare, tulburari de acomodare a vederii la distanta), stare confuzionala, agitatie la pacientii varstnici, tensiune arteriala scazuta la pozitia "stat in picioare", ameteala, scaderea memoriei si capacitatii de concentrare
- rare cazuri de trombocitopenie (scaderea sub nivel normal al unor elemente sanguine - plachete, care au rol in procesul de coagulare a sangelui manifestata prin sangerari neobisnuite si aparitia de hematoame), anemie hemolitica (scaderea sub nivel normal al unor elemente sanguine - hematii, manifestata prin stare de oboseala si slabiciune neobisnuite), agranulocitoza (manifestata prin febra cu sau fara frisoane, ulceratii sau pete de culoare alba la nivelul buzelor sau mucoasei bucale, ulceratii la nivelul faringelui)
- in cazuri mai rare, mancarime la nivelul pielii, roseata pielii, urticarie, cand trebuie oprit tratamentul si anuntat medicul.

Informati medicul dumneavoastra sau farmacistul despre orice alte efecte nedorite care au aparut in cursul tratamentului, si nu au fost mentionate in acest prospect.
Sarcina si alaptarea:
Datorita absentei studiilor pe animale si la om, riscul este necunoscut. In consecinta, ca o masura de precautie, acest medicament nu trebuie administrat in timpul sarcinii sau in perioda de alaptare.

Intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a utiliza orice medicament in timpul alaptarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea