Litera E

#prospect #medicament

Extra strength non aspirin, comprimate

Prospect Extra strength non aspirin, comprimate

Compozitie
1 comprimat contine: paracetamol 500 mg. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica
paracetamolul este un metabolit activ al fenacetinei cu efect analgezic si antipiretic similar cu aceasta, dar cu toxicitate mai redusa. Extra strength non aspirin prezinta de asemenea si actiune antiinflamatorie dar mai slaba comparativ cu aspirina datorita unui efect inhibitor mai redus asupra sintezei de prostaglandine.

Indicatii
Dureri moderate de natura artritica sau asociate virozelor si afectiunilor respiratorii usoare, dureri dentare, stari febrile.

Mod de administrare
Adulti si copii peste 12 ani - 2 comprimate/6 ore, maxim 8 comprimate/zi.
Copii sub 12 ani - conform recomandarii medicului.

Contraindicatii

Alergie la paracetamol sau fenacetina. insuficienta hepatica sau renala severa. sarcina, in special in primul trimestru. Nu se recomanda folosirea mai mult de 5 zile ca analgezic si mai mult de 3 zile ca antipiretic. Daca in acest interval simptomatologia nu cedeaza, se recomanda consultul medical.

Reactii adverse
Rare. Eruptii cutanate alergice. Trombocitopenie, anemie, agranulocitoza. Leziuni renale, necroza hepatica (la doze toxice).

Interactiuni medicamentoase

Poate sa creasca efectul anticoagulantelor orale. fenobarbitalul scade efectul paracetamolului. Poate produce hipotermie cand se administreaza cu fenotiazina. Alcoolul produce somnolenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea