Litera E

#prospect #medicament

Exelon, plasture intradermic

Prospect Exelon, plasture intradermic

Indicatii
Tratament simptomatic al formelor usoare si medii de boala alzheimer.

Doze si mod de administrare
Oral: Doza initiala 1,5 mg de 2 ori/zi; dupa 2 saptamani, poate fi crescuta la 3 mg de 3 ori/zi.
Doza de intretinere: 3-6 mg de 2 ori/zi; maximum 6 mg de 2 ori/zi. Transdermic: Doza initiala 4,6 mg/24 h; dupa minim patru saptamani, doza poate fi crescuta la 9,5 mg/24 ore, care este doza eficace uzuala. Plasturii trebuie aplicati o data pe zi pe pielea curata, uscata, fara par, sanatoasa si intacta, de pe partea superioara sau inferioara a spatelui, de pe brat sau piept, intr-un loc in care sa nu se frece de imbracamintea stramta.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la rivastigmina sau la alti carbamati; IH severa; copii.

Atentionari si precautii speciale
Precautie la pacientii cu sindrom de sinus bolnav sau tulburari de conducere cardiaca, cu ulcer gastroduodenal activ sau cu predispozitie la aceste afectiuni, la pacientii cu astm bronsic sau afectiuni pulmonare obstructive. Nu trebuie asociat cu alte colinomimetice. Soferi si activitati de precizie. sarcina si alaptare.

Reactii adverse
Oboseala, astenie, ameteli, greata, varsaturi si somnolenta; greata, pierderea apetitului, pierderea in greutate; dureri abdominale, traume accidentale, agitatie, confuzie, depresie, diaree, dispepsie, insomnie, infectii ale tractului respirator superior si ale tractului urinar. Uneori: transpiratie abundenta, indispozitie, tremor.

Forma de prezentare
Plasture transdermic 4,6 mg/24 h, 9,5 mg/ 24 h; ct. 30 plicuri 1 plasture (P-RF)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea