Litera E

#prospect #medicament

Ethambutol hcl, comprimate

Prospect Ethambutol hcl, comprimate

Indicatii:
Tuberculoza pulmonara, tuberculoza miliara, pleurezia tuberculoasa, peritonita tuberculoasa, meningita tuberculoasa, tuberculoza genito-urinara, tuberculoza osteoarticulara si ganglionara.

Se va asocia obligatoriu cu alte chimioterapice si antibiotice antituberculoase (administrat singur germenii dezvolta rezistenta).
Contraindicatii
Este contraindicat pacientilor ce prezinta hipersensibilitate la etambutol, nevrita optica si insuficienta renala.
Precautii:
Se recomanda prudenta la copii sub 13 ani, la batrani, la cei cu acuitate vizuala redusa, cu cataracta sau retinopatie diabetica, insuficienta renala, la alcoolici si la marii fumatori.

Bolnavii tratati concomitent cu antiinflamatorii nesteroidiene, disulfiram sau antimalarice de sinteza trebuie urmariti cu atentie existand riscul nevritei optice.

Aparitia tulburarilor de vedere in timpul tratamentului impune oprirea acestuia. Preventiv, se va face controlul oftalmologic inainte de inceperea tratamentului.
Reactii adverse:
Nevrita optica cu pierderea partiala a vederii (reversibila in cateva luni daca se suprima tratamentul imediat), febra, artralgii, eruptii cutanate alergice, prurit, cefalee, greturi, varsaturi, dureri abdominale, parestezii, stari confuzive, rareori nevrite periferice sau alterari pasagere ale functiei hepatice, hiperuricemie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare