Litera E

#prospect #medicament

Eritromicina lactobionat, flacoane injectabile

Prospect Eritromicina lactobionat, flacoane injectabile

Compozitie
Flacoane continand eritromicina lactobionat in cantitate echivalenta cu 300 mg eritromicina baza, sub forma de pulbere pentru prepararea de solutie injectabila.

Actiune terapeutica
Forma injectabila de eritromicina, realizeaza concentratii plasmatice mari;are aceleasi indicatii ca la Propionil eritromicina (vezi), fiind de ales in infectiile grave - de exemplu pneumonie cu Mycoplasma saupneumococ, meningita pneumococica, endocardita subacuta cu streptococ viridans sau enterococ; se foloseste si cand administrarea orala a eritromicinei nu este posibila.

Indicatii
Aceleasi ca la Propionil eritromicina; este indicata pentru tratamentul infectiilor cu germeni sensibili la eritromicina, la copii.

Mod de administrare

Intravenos, in injectii lente - la adulti :300-900 mg la fiecare 6 ore;
                                      - la copii :30-50 mg/kilocorp si zi (fractionat).

Contraindicatii

Alergie la eritromicina si la alte antibiotice macrolidice; prudenta sau se evita in timpul sarcinii, prudenta la hepatici. Atentie la asocierea cu preparate de teofilina (creste concentratia sanguina a teofilinei, cu risc de reactii toxice). Eritromicina in solutie este incompatibila cu: tetraciclina hcl., ampicilina sodica, cloxacilina sodica, colistina metansulfonat de sodiu, hidrocortizon hemisuccinat, heparina, metaraminol, fenitoina, vitamine din complexul b, acid ascorbic.

Reactii adverse
Rareori reactii alergice, suprainfectii cu germeni rezistenti, hipoacuzie trecatoare (la doze mari si la bolnavii cu insuficienta renala); uneori iritatia venei injectate si tromboflebita locala (se folosesc solutii diluate).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea