Litera E

#prospect #medicament

Ergometrin, fiole

Prospect Ergometrin, fiole

Compozitie
Fiole a 1 ml solutie apoasa continand ergometrina maleat 0,2 mg (cutie cu 10 buc.).

Actiune terapeutica
Hemostatic uterin prin actiune ocitocica predominant uterotonica - cresterea tonusului miometrului determina comprimarea vaselor si sinusurilor sanguine, oprind metroragia; efectul apare rapid (dupa cateva secunde de la injectarea intravenoasa, 7 minute de la injectarea intramusculara, 10 minute de la administrarea orala) si dureaza 3 ore sau mai mult; are si actiune vasoconstrictoare, relativ slaba.

Indicatii

Profilaxia si controlul metroragiilor post-partum, involutie uterina imperfecta, retentie de lohii; hemoragii in cursul operatiilor cezariene, metroragii post-abortum, meno- si metroragii grave.

Mod de administrare

Intramuscular 1-2 fiole (0,2-0,4 mg); intravenos 1/2-1 fiola (la nevoie se poate repeta dupa 1 ora); oral 1-4 fiole de 3 ori/zi.

Contraindicatii

Sarcina, travaliu (pana la degajarea umarului), perioada de alaptare, toxemie, insuficienta hepatica avansata; hipertensiunea arteriala si bolile vasculare obliterante (angina pectorala, arterite periferice) contraindica injectare si impun prudenta pentru administrarea orala; prudenta in prezenta starilor infectioase, in bolile hepatice si in bolile renale, ca si in caz de deficit de pompa cardiaca; nu se asociaza cu vasoconstrictoare.

Reactii adverse
Dozele mari pot provoca greata, voma, dureri pelviene, hipertensiune arteriala trecatoare; injectarea intravenoasa rapida (in mai putin de 1 minut) poate fi cauza de hipertensiune arteriala brusca (chiar de accidente cerebro-vasculare), parestezii, ameteli, cefalee, tinitus, palpitatii, dureri precordiale, dispnee, sudoratie; rareori eruptii cutanate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului