Litera E

#prospect #medicament

Ergomet, fiole

Prospect Ergomet, fiole

Ce este Ergomet si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Profilaxia si controlul metroragiilor post-partum, involutie uterina imperfecta, retentie de lohii; hemoragii in cursul operatiilor cezariene, metroragii post-abortum, meno- si metroragii grave.

Hemostatic uterin prin actiune ocitocica predominant uterotonica - cresterea tonusului miometrului determina comprimarea vaselor si sinusurilor sanguine, oprind metroragia; efectul apare rapid (dupa cateva secunde de la injectarea intravenoasa, 7 minute de la injectarea intramusculara, 10 minute de la administrarea orala) si dureaza 3 ore sau mai mult; are si actiune vasoconstrictoare, relativ slaba.

Mod de administrare

Intramuscular 1-2 fiole (0,2-0,4 mg); intravenos 1/2-1 fiola (la nevoie se poate repeta dupa 1 ora); oral 1-4 fiole de 3 ori/zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Sarcina, travaliu (pana la degajarea umarului), perioada de alaptare, toxemie, insuficienta hepatica avansata; hipertensiunea arteriala si bolile vasculare obliterante (angina pectorala, arterite periferice) contraindica injectare si impun prudenta pentru administrarea orala; prudenta in prezenta starilor infectioase, in bolile hepatice si in bolile renale, ca si in caz de deficit de pompa cardiaca; nu se asociaza cu vasoconstrictoare.

Reactii adverse posibile

Dozele mari pot provoca greata, voma, dureri pelviene, hipertensiune arteriala trecatoare; injectarea intravenoasa rapida (in mai putin de 1 minut) poate fi cauza de hipertensiune arteriala brusca (chiar de accidente cerebro-vasculare), parestezii, ameteli, cefalee, tinitus, palpitatii, dureri precordiale, dispnee, sudoratie; rareori eruptii cutanate.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Fiole a 1 ml solutie apoasa continand ergometrina maleat 0,2 mg (cutie cu 10 buc.).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului