Litera E

#prospect #medicament

Epiquantel, comprimate

Prospect Epiquantel, comprimate

Ce este Epiquantel si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Epiquantel este eficient impotriva tuturor speciilor de schistosome, parazitilor ficatului si plamanilor, precum si impotriva unei largi categorii de viermi lati.

Mod de administrare

Dozarea medicamentului seva face in functie de cazurile individuale. Daca pe parcursul unei zile o doza trebuie repetata de mai multe ori, intervalul dintre doze trebuie sa fie de 4 – 6 ore. Comprimatele vor fi inghitite cu putin lichid dupa masa si nu vor fi mestecate. Un comprimat are patru segmente, fiecare segment continand 150 mg de substanta activa, ceea ce permite o reglare mai usoara si mai exacta a dozarii in functie de greutatea corporala a bolnavului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu au fost inregistrate pana in prezent.

Precautii

In cazurile de cisticercoza se va recurge la spitalizare si ingrijire de catre un medic specialist. Desi experimentele efectuate pe animale au demonstrat ca Epiquantel nu este toxic pentru embrion si nu are potential mutagen sau carcinogen, totusi nu se va prescrie administrarea Epiquantel-ului in primele trei luni de sarcina. Femeilor care alapteaza li se va prescrie tratamentul cu Epiquantel cu conditia ca in ziua in care li se va administra medicamentul si in urmatoarele 72 de ore, copilul sa fie alimentat artificial.

Reactii adverse posibile

Epiquantel este in general bine tolerat. In mod ocazional pot aparea efecte secundare slabe si trecatoare, in special la bolnavii puternic infestati. Asemenea efecte secundare sunt: dureri de cap, ameteala, greata, diaree.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiecare comprimat contine 600 mg praziquantel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului