Litera E

#prospect #medicament

Epicocillin, capsule

Prospect Epicocillin, capsule

Compozitie
Fiecare flacon injectabil respectiv fiecare capsula contin: ampicilina sodica echivalent a 500 mg, respectiv 250 mg ampicilina activa.

Actiune terapeutica
Epicocillin are actiune bactericida. Este foarte eficient in tratamentul infectiilor generate de: Haemophillus influenzae, e. coli, Proteusmirabilis, Streptococus faecalis, salmonella, Shigella si a mai multor germeni.

Indicatii

Antibiotic cu spectrul larg, Epicocillin este indicat in tratamentul: infectiilor respiratorii cu H. influenzae (pneumonii, bronsite) - chiar in conditiile in care numarul tulpinilor rezistente ale acestuia este in crestere; infectiile tractului urinar cauzate de e. coli, P. mirabilis, Str. faecalis; gonoreei; meningitei cu Haemophillus ca alternativa la cloramfenicol; infectii biliare (realizeaza concentratii mari in bila) si ale tractului intestinal, cauzate de E. coli, Salmonella, Shigella.

Mod de administrare

Intramuscular pana la 3 g/zi, fractionat;
Intravenos lent in decursul a 3-4 minute sau in perfuzie;
Intraperitoneal, intrapleural sau intraarticular in doza de 500 mg/zi;
Intratecal in meningite in urmatoarele doze:
- copii pana la 2 ani 5-10 mg/zi;
- copii intre 2-10 ani 10-20 mg/zi;
- adulti 20-40 mg/zi.

Contraindicatii

Epicocillin este contraindicat in cazul pacientilor care prezinta sensibilitate la penicilina si a celor cu insuficienta renala.

Reactii adverse
Reactii alergice cutanate (urticarie, maculo-papule); diaree, greata, varsaturi; cresterea transaminazelor serice in cazul suprainfectiilor cu Pseudomonas si Candida.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea