Litera E

#prospect #medicament

Enerbol, drajeuri

Prospect Enerbol, drajeuri

Ce este Enebrol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Sindrom astenic, surmenaj psihic. Ateroscleroza cerebrala la vastnici manifestata prin pierderea memoriei, dificultati in puterea de concentrare, oboseala excesiva.
In tulburari psihice cauzate de diverse modificari organice ale sistemului nervos central, atrofie, accidente vasculare cerebrale, encefalopatie. Enerbolul poate fi administrat si copiilor cu dezvoltare deficitara psihosomatica. In diverse indicatii de artrita reumatoida.

Mod de administrare

Daca nu exista prescriptie medicala speciala, medicamentul se administreaza astfel: Adulti: 100 mg-200 mg de trei ori pe zi. Deoarece efectele medicamentului apar dupa o perioada mai lunga de tratament, o cura dureaza 2-3 luni in poliartrita reumatoida se administreaza 2 drajeuri de trei ori pe zi, mai multe luni.
Copii - dupa varsta, 50 mg-100 mg de 1-2 ori pe zi, de obicei timp de 2-3 luni. Copiilor cu iritabilitate crescuta nu li se administreaza doze mari si se evita administrarea inainte de somn.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

In diverse stari patologice asociate cu agitatie motorie si insomnie.

Reactii adverse posibile

Hiperexcitabilitate, anxietate, tulburari de somn, reactii alergice ale pielii dupa tratament prelungit. Aceste efecte dispar dupa intreruperea administrarii sau dupa micsorarea dozei de administrare.

Informatii suplimentare

Compozitie

Drajeuri continand pyritinol dihydrochloride 100 g.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului