Litera E

#prospect #medicament

Enemax, solutie externa

Prospect Enemax, solutie externa

Compozitie
Solutie hipertona de fosfat de sodiu .

Actiune terapeutica
Enemax este un laxativ salin util in constipatie si in evacuarea rapida si eficace a intestinului. Fosfatul de sodiu este foarte slab absorbit din tubul digestiv. Ca urmare, el ramane in lumenul intestinal si retine apa prin presiunea osmotica ce o creeaza. Stimuland astfel peretele intestinal, produce o evacuare apoasa rapida a intestinului. Enemax "induce" golirea colonului, de obicei in 2-5 minute, fara durere sau spasm.

Indicatii
Ca laxativ, in tratamentul constipatiei si ori de cate ori efortul de defecatie este contraindicat, de exemplu insuficienta coronariana etc.
Pentru "curatirea" intestinului in scopuri diverse: diagnostic (pentru pregatirea in vederea examenului radiologic, examinarii rectale, endoscopiei, proctoscopiei si sigmoidoscopiei, dupa examenele baritate); chirurgical (in pregatirea preoperatorie si ingrijirea postoperatorie); terapeutic (evacuarea intestinului inaintea travaliului, tratamentul fecaloamelor).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea