Edulciclam, comprimate

Prospect Edulciclam, comprimate

Ce este Edulciclam si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Ciclamatul de sodiu este un edulcorant sintetic, de aproximativ 30 de ori mai dulce decat zaharul, necalorigen, fara valoare nutritiva. In dozele recomandate, este lipsit de toxicitate. Se elimina nemodificat din organism (40 % prin urina si 60 % prin fecale). Spre deosebire de zaharina nu are post-gust amar si, fiind termostabil, se poate folosi la prepararea la cald a alimentelor.

Ca inlocuitor de zahar la diabetici si obezi.

Mod de administrare

Ciclamatul de sodiu poate servi la indulcirea unor bauturi cum sunt: laptele, cafeaua, ceaiul. Un comprimat este suficient pentru o ceasca de cafea. Pentru o cana cu lapte sau ceai se utilizeaza dupa gust 1-2 comprimate. Preparatul se poate folosi si pentru indulcirea compoturilor, a sucurilor de fructe si a altor preparate alimentare lichide. Deoarece nu se descompune prin fierbere, Edulciclam poate fi introdus, de exemplu, in compot la inceputul prepararii lui. Nu se va depasi doza zilnica de 0,050 g/kg corp.

Mod de administrare

Compozitie

Comprimate continand ciclamat de sodiu 100 mg (echivalent ca putere de indulcire cu o lingurita de zahar).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea