Litera D

#prospect #medicament

Depocyte, suspensie injectabila

Prospect Depocyte, suspensie injectabila

Forma de prezentare:
Suspensie injectabila 50 mg; cutie x 1 fl.


Indicatii:
Leucemia acuta non-limfocitara la adult si copil. leucemia acuta limfocitara. leucemia mielocitara cronica (faza blastica).


Doze si mod de administrare:
Adulti si copii: terapia de inductie a leucemiei acute non-limfocitare: 100 mg/m2/zi, in p.intravenos sau 100 mg/m2 intravenos la interval de 12 ore (zilele 1 pana la 7). Administrarea intratecala in leucemia cu afectare meningeala: 5-75 mg/m2, o data/zi, timp de 4 zile sau o data la 4 zile. Schema de tratament folosita depinde de tipul si severitatea manifestarilor clinice si de raspunsul la terapia anterioara.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la citarabina.


Atentionari:
Atentie la pacientii cu supresie medulara indusa anterior de medicamente. monitorizarea leucocitelor si trombocitelor. Se va lua in considerare intreruperea sau modificarea terapiei in cazul trombocitelor < 50000 sau a PMN < 1000/mm3. Nu se va folosi un diluant ce contine alcool benzilic. tromboflebita a aparut la unii pacienti la locul de punctionare venoasa. Pacientii cu afectare renala sau hepatica pot avea un risc mai mare de toxi-citate a snc dupa terapia cu doze mari. Controale regulate ale maduvei spinarii, ale functiei ficatului si rinichiului. Trebuie monitorizate nivelurile serice de acid uric. Precautie in cazul asocierii cu: alti agenti antineoplazici sau mielosupresivi sau cu radioterapie, digoxina, gentamicina. Precautie la femei insarcinate sau care alapteaza.


Reactii adverse:
Anemie, leucopenie, trombocitopenie, megaloblastoza, modificari morfologice celulare la nivelul maduvei spinarii si pe frotiul periferic; infectii virale, bacteriene, fungice, septicemie, pneumonie; sindromul citarabina (febra, mialgie, durere osoasa, cateodata durere toracica, rash maculopapular, conjunctivita, stare de rau general); anorexie, diaree, inflamatie sau ulceratie orala sau anala, durere abdominala; durere in gat, ulceratii esofagiene, esofagita, febra, rash, prurit, ulceratia pielii, tromboflebita; celulita la nivelul locului de punctionare; afectare renala; toxicitate nervoasa, ameteala; anafilaxie, edem alergic; durere toracica; pericardita, dispnee, cefalee. Uneori, la doze mari, toxicitate severa uneori fatala a SNC, toxicitate corneana reversibila si conjunctivita hemoragica; afectare cerebrala si cerebelara cu modificari de personalitate, somnolenta si coma; septicemie si abces hepatic; edem pulmonar; afectare hepatica cu hiperbilirubinemie; necroza intestinala; colita necrozanta, neuropate periferica motorie si senzitiva, pneumonie interstitiala difuza, alopecie, cardiomiopatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului