Daleron cold3, comprimate filmate

Prospect Daleron cold3, comprimate filmate

Ce este Daleron Cold3 si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Daleron Cold3 contine paracetamol (analgezic si antipiretic), clorhidrat de pseudoefedrina (decongestionant oral) si bromhidrat de dextrometorfan (antitusiv). Medicamentul amelioreaza simptomele asociate racelii si gripei.

Paracetamolul reduce febra si amelioreaza durerea. Actioneaza prin inhibarea sintezei de prostaglandine in sistemul nervos central (SNC).

Pseudoefedrina contracta venulele dilatate din mucoasa nazala si faringiana, scazand fluxul sanguin si tumefactia, reducand astfel secretia si congestia nazala.

Dextrometorfanul actioneaza asupra centrului tusei prin cresterea pragului reflexului de tuse, ameliorand tusea uscata asociata iritatiei faringiene din raceala.
Daleron Cold3 este indicat pentru ameliorarea simptomelor din raceala si gripa:

- dureri usoare si moderat severe (cefalee, dureri musculare si articulare, dureri in gat);
- febra;
- hipersecretie si congestie nazala;
- tuse uscata si iritativa.

Mod de administrare

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: doza recomandata este de 2 comprimate Daleron Cold3, nu mai mult de 4 ori pe zi. Intervalul dintre doze trebuie sa fie de cel putin 4 ore.

Daca utilizati mai mult decat doza recomandata?

Daca ati utilizat mai mult Daleron Cold3 decat trebuia, va rugam spuneti imediat medicului dumneavoastra, chiar daca va simtiti bine.

O supradoza de paracetamol poate determina, in special la pacientii cu insuficienta hepatica sau renala greata, varsaturi si afectarea severa a ficatului.

O supradoza de pseudoefedrina poate determina agitatie severa, cresterea tensiunii arteriale si aritmii.

O supradoza de dextrometorfan poate determina greata, varsaturi, ameteli, somnolenta, tulburari vizuale, letargie, necoordonare motorie si dificultati de respiratie.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu trebuie sa utilizati Daleron Cold3 daca aveti hipersensibilitate la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan si oricare dintre excipientii produsului.

Nu utilizati acest medicament daca aveti insuficienta hepatica sau renala severa, hipertensiune arteriala severa sau boala coronariana severa (angina pectorala).

De asemenea, nu trebuie sa utilizati Daleron Cold3 daca aveti deficienta congenitala de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza.

Nu administrati acest medicament daca utilizati medicamente continand inhibitori de monoaminooxidaza.

Precautii

Pacientii cu insuficienta renala sau hepatica usoara pana la moderata pot utiliza Daleron Cold3 numai sub supraveghere medicala.

Medicamentul nu este recomandat pacientilor cu afectiuni cardiace, hipertensiune arteriala, afectiuni tiroidiene, diabet zaharat si pacientilor cu tulburari de mictiune datorate hiperplaziei de prostata, decat la recomandarea medicului.

Medicamentul nu este recomandat copiilor cu varsta sub 12 ani.

Daleron Cold3 nu trebie administrat in asociere cu alte medicamente care contin paracetamol.

Dozele recomandate nu trebuie depasite.

In timpul tratamentului cu Daleron Cold3 nu trebuie sa consumati alcool etilic. Nu trebuie sa utilizati acest medicament mai mult de 5 zile fara consult medical. Daca simptomele nu se amelioreaza sau se inrautatesc, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.

Este necesara precautie in cazul administrarii medicamentului la pacientii debilitati si la alcoolici.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca utilizati orice alt medicament.

Nu trebuie sa utilizati acest medicament concomitent cu inhibitori de monoaminooxidaza. (IMAO), medicamente pentru tratarea depresiei si a altor tulburari emotionale sau mentale sau medicamente pentru tratamentul bolii Parkinson. Nu utilizati acest medicament timp de 2 saptamani dupa intreruperea tratamentului cu IMAO. Daca nu sunteti sigur ca medicamentele care le utilizati contin IMAO, va rugam intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul. Utilizarea concomitenta a acestor medicamente poate determina crize hipertensive, cefalee, hiperpirexie si aritmii periculoase.

Intrebati medicul dumneavoastra daca utilizati medicamente ce contin metoclopramida, domperidona, colestiramina si warfarina. Nu utilizati Daleron Cold3 concomitent cu barbiturice, antiepileptice, rifampicina, cloramfenicol, dihidroergotamina, metildopa, fluoxetina sau haloperidol.

Sarcina si alaptarea

Riscul asociat administrarii nu poate fi complet exclus. Prin urmare nu se recomanda utilizarea in timpul sarcinii si alaptarii, decat daca este absolut necesar, dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal.

Pseudoefedrina se excreta in lapte si poate determina la sugari agitatie si insomnie.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Daleron Cold3 poate influenta reactiile psihomotorii. Prin urmare se recomanda precautie pacientilor care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Reactii adverse posibile

Cand se administreaza in dozele recomandate, reactiile adverse ale medicamentului sunt rare si usoare. Ocazional, pot sa apara greata, reactii cutanate de hipersensibilizare (eruptii cutanate, urticarie, prurit), uscaciunea mucoasei bucale, agitatie, somnolenta, ameteli si dureri de cap; rar poate sa apara cresterea tensiunii arteriale.

Daca observati orice reactie adversa, va rugam intrerupeti administrarea medicamentului si spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Daleron Cold3

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat filmat conţine paracetamol 325 mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg, bromhidrat de dextrometorfan 15 mg si excipienti: nucleu - celuloza microcristalina, amidon pregelatinizat, amidon din porumb, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film - Opadry 03F21305 Green - hipromeloza 2910, macrogol 6000, dioxid de titan (E 171), talc, colorant Quinoline Yellow lake (E 104), colorant Indigo Carmine lake (E 132).

Ambalaj

Cutie cu un blister a 12 comprimate filmate. Cutie cu 2 blistere a cate 12 comprimate filmate.

Fabricant

Krka d.d., Novo mesto, Slovenia

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Krka d.d., Novo mesto

Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Data ultimei verificari a prospectului Iunie 2004

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea