Litera D

#prospect #medicament

Daleron c junior, granule pentru solutie orala

Prospect Daleron c junior, granule pentru solutie orala

Ce este Daleron C junior si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Granulele Daleron C junior contin paracetamol si acid ascorbic (vitamina C). Paracetamolul inhiba sinteza de prostaglandine la nivelul sistemului nervos central, scazand astfel febra si ameliorand durerea. Vitamina C creste capacitatea naturala de aparare a organismului, contribuie la o recuperare mai rapida si in acelasi timp amelioreaza gustul medicamentului.

Medicamentul, sub forma de solutie calda, este adecvat in special pentru copiii cu inflamatia mucoaselor bucala si faringiana, la care deglutitia este dificila.

Daleron C junior este indicat pentru:

- scaderea febrei asociata diferitelor infectii bacteriene sau virale,
- ameliorarea durerilor de intensitate usoara pana la moderata din raceala si gripa,
- ameliorarea durerilor acute cum sunt cefalee, dureri dentare,
- ameliorarea durerilor aparute dupa leziuni, proceduri chirurgicale sau dentare.

Mod de administrare

Copiii cu varsta intre 2-12 ani: 1 plic de granule, de 4-6 ori/zi. Intervalul dintre doze va fi de cel putin 4 ore. Goliti continutul unui plic intr-un pahar, turnati peste granule 150 ml apa calda sau ceai, amestecati si beti continutul cat timp este cald.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Granule Daleron C junior nu trebuie administrate copiilor cu hipersensibilitate la paracetamol, acid ascorbic sau la oricare dintre excipientii medicamentului sau copiilor cu afectiuni hepatice sau renale severe.

Precautii

Copiii cu insuficienta renala usoara pana la moderata sau insuficienta hepatica, pot utiliza granule Daleron C junior numai sub supraveghere medicala.

Copiii cu varsta sub 2 ani pot utiliza Daleron C junior numai sub supraveghere medicala. Nu trebuie depasite dozele recomandate.

Nu se recomanda administrarea granulelor Daleron C junior impreuna cu alte medicamente care contin paracetamol.

Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 3 zile, decat la recomandarea medicului. Daca starea generala nu se amelioreaza sub tratament sau chiar se inrautateste, adresati-va medicului dumneavoastra.

Pacientii cu diabet zaharat trebuie atentionati ca un plic Daleron C junior contine 4,6 g zahar.

Datorita continutului de zahar, acest medicament nu este recomandat pacientilor cu intoleranta la fructoza, sindrom de malabsorbtie a glucozei si galactozei, deficit de sucraza- izomaltaza.

Interactiuni medicamentoase

Spuneti medicului dumneavoastra daca copilul dumneavoastra utilizeaza concomitent alte medicamente.

Informati medicul dumneavoastra daca copilul dumneavoastra utilizeaza tratament cu medicamente care contin metoclopramida, domperidona, colestiramina sau warfarina.

Nu administrati copilului dumneavoastra granulele Daleron C junior concomitent cu medicamente antiepileptice, barbiturice, rifampicina si cloramfenicol.

Reactii adverse posibile

Daca medicamentul se utilizeaza in dozele recomandate, reactiile adverse sunt rare si usoare. Ocazional, pot sa apara greata si reactii cutanate de hipersensibilizare (eruptii cutanate, urticarie, mancarimi ale pielii).

Daca apar reactii adverse, intrerupeti administrarea mendicamentului si adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Daleron C junior

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un plic (5 g granule) contine paracetamol 120 mg si acid ascorbic 10 mg. Excipienti: Aroma de portocala 74016, amidon de porumb, Orange Sunset Yellow (E 110), povidona, acid citric anhidru, zahar.

Ambalaj

Cutie cu 10 plicuri din hartie-aluminiu-polietilena a 5 g granule pentru solutie orala.

Fabricant

KRKA, d.d., Novo mesto, Slovenia

Detinatorul autorizatiei de punere de piata

KRKA, d.d., Novo mesto

Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Data ultimei verificari a prospectului Iulie 2005

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului