Litera C

#prospect #medicament

Cyclo 3 fort, capsule

Prospect Cyclo 3 fort, capsule

Ce este Cyclo 3 Fort si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

CYCLO 3 FORT face parte din grupa: sistem cardiovascular, vasoprotectoare, medicatia capilarelor (capilarotonice), alte medicamente capilarotonice.

Cyclo 3 Fort este un agent vascular protector. Creste tonicitatea venoasa si rezistenta capilara si reduce permeabilitatea capilara redusa.

Cyclo 3 Fort - indicatii pentru utilizare:

-Tratamentul simptomelor cauzate de insuficienta venolimfatica (sindrom de picioare cu edeme, dureri, iritatie).

-Utilizat in tratamentul simptomelor functionale legate de crizele hemoroidale.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna CYCLO 3 FORT exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala este de 2-3 capsule CYCLO 3 FORT pe zi. Pentru tratamentul crizelor hemoroidale: 4 - 5 capsule pe zi. Capsulele vor fi inghitite cu un pahar cu apa.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din CYCLO 3 FORT

La administrarea a mai mult de 3 g acid ascorbic s-a observat ocazional, diaree osmotica temporara (cu simptome abdominale specifice); aceasta apare aproape invariabil la doze > 10 g. Se recomanda intreruperea tratamentului si daca este necesar tratament simptomatic.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati CYCLO 3 FORT

-daca sunteti alergic (hipersensibil) la oricare dintre componentele medicamentului. -tulburari de depozitare a fierului (talasemie, hemocromatoza, anemie sideroblastica)- datorita prezentei acidului ascorbic in compozitia medicamentului.

Precautii

Aveti grija deosebita cand utilizati CYCLO 3 FORT

In cazul in care apare diaree, intrerupeti tratamentul si adresati-va medicului dvs. In cazul in care fragilitatea si/sau disconfortul vascular nu s-au ameliorat dupa doua saptamani de tratament, adresati- va medicului. In cazul in care simptomele tulburarilor hemoroidale persista dupa cateva zile de tratament, este esential sa va adresati medicului.

Acest medicament este foarte eficient cand este asociat cu un stil de viata sanatos. A se evita expunerea la soare, caldura, statul in picioare o perioada indelungata de timp, obezitatea. Mersul pe jos si eventual purtarea ciorapilor elastici imbunatatesc circulatia vasculara.

In cazul existentei unei predispozitii de aparitie a calculilor renali, administrarea de doze mari de vitamina C creste riscul de formare a calculilor de oxalat de calciu. Pacientii cu urolitiaza recurenta nu trebuie sa ia zilnic mai mult de 100 -200 mg de vitamina C (acid ascorbic).

La pacientii cu insuficienta renala severa sau in faza terminala (pacienti cu dializa) nu trebuie depasita doza zilnica de 50-100 mg de vitamina C (acid ascorbic), din cauza riscului de crestere a oxalatilor in sange si de formare de cristale de oxalat in rinichi. La pacientii cu insuficienta renala severa se recomanda medicamente cu doze mai mici de acid ascorbic.

Din cauza prezentei agentului de colorare "galben amurg" FCF (E 110), acest medicament poate produce reactii alergice.

In caz de greata sau dureri gastrice, produsul trebuie administrat inainte de masa.

Datorita continutului de acid ascorbic, se recomanda evitarea administrarii produsului dupa ora 16.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Acidul ascorbic poate creste absorbtia intestinala a fierului si a aluminiului.

Utilizarea CYCLO 3 FORT cu alimente si bauturi

In caz de greata sau dureri gastrice, se recomanda a se administra produsul la inceputul mesei. Din caauza prezentei acidului ascorbic, evitati administrarea dupa ora 16.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Acidul ascorbic este excretat in laptele matern si traverseaza bariera placentara prin mecanism de difuzie simpla. Nu se cunosc efectele dozelor mari asupra fatului. Deoarece datele clinice sunt insuficiente, medicamentul se poate administra (fara depasirea dozei recomandate) in timpul sarcinii sau alaptarii numai daca este absolut necesar, la indicatia medicului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu au fost raportate efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale CYCLO 3 FORT

Cyclo 3 Fort contine colorantul "galben amurg" (E 110).

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, CYCLO 3 FORT poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Tulburari gastrointestinale; uneori diaree severa ce se amelioreaza repede la intreruperea tratamentului, stari de voma, gastralgie.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Cyclo 3 Fort

A se pastra la temperaturi sub 30 grade Celsius. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati CYCLO 3 FORT dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa exp.. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substantele active sunt: extract uscat de Ruscus aculeatus, titrat in heterozide sterolice 150 mg, hesperidin metil calcona 150 mg, acid ascorbic 100 mg.
Celelalte componente sunt: talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, macrogol 6000, galben amurg FCF (E 110), dioxid de titan (E 171), gelatina, galben de chinolina (E 104).

Ambalaj

CYCLO 3 FORT se prezinta sub forma de capsule gelatinoase tari nr. 1 cu capac portocaliu si corp galben, ce contin o pulbere de culoare galben-maronie.

Cutie cu 3 blistere PVC-clorotrifluoroetilen/Al a cate 10 capsule.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Pierre Fabre Medicament,

45 place Abel Gance, 92 100, Boulogne, Franta

Fabricanti

PIERRE FABRE MEDICAMENT PRODUCTION

Etablissement Progipharm

Rue du Lycee B.P. 77, 45502 Gien, Cedex, Franta

PIERRE FABRE MEDICAMENT PRODUCTION

Etablissement Simaphac

Zone Industrielle 45220, Chateaurenard, Franta

Acest prospect a fost aprobat in mai 2016.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea