Litera C

#prospect #medicament

Cromohexal, aerosol

Prospect Cromohexal, aerosol

Ce este Cromohexal, aerosol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Administrare nazala: rinita alergica perena; rinita alergica sezoniera (de ex. febra fanului). Administrare oftalmica: tratamentul simptomatic al afectiunilor oftalmice de etiologie alergica.

Mod de administrare

Administrare nazala: Adulti si copii: o doza (puf) de 4 ori pe zi, in fiecare nara. Daca este necesar, doza zilnica poate fi crescuta, dar nu trebuie depasita doza de un puf de 6 ori pe zi. Dupa ameliorarea simptomelor, tratamentul trebuie continuat pana la indepartarea factorilor declansatori (polen, praf de casa, spori de ciuperci, alergeni alimentari). Dupa stabilizarea simptomatologiei trebuie incercata scaderea dozei.

Administrare oftalmica: adulti si copii: Se instileaza in sacul conjunctival o picatura solutie oftalmica de 4 ori pe zi, in fiecare ochi. Doza zilnica poate fi crescuta la o picatura de 6 ori pe zi. Dupa ameliorarea simptomelor tratamentul trebuie continuat pana la indepartarea factorilor alergeni (polen, praf de casa, spori de ciuperci, alergeni alimentari etc.). Dupa stabilizarea simptomatologiei clinice trebuie incercata scaderea dozei.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate.

Precautii

In caz de reactie alergica la aerosol nazal. Nu se vor folosi lentilele de contact moi in timpul trat. cu solutie oftalmica. lentilele de contact tari trebuie indepartate inaintea administrarea picaturilor si nu trebuie reaplicate mai devreme de 15 minute. in cazul tratamentuliu concomitent cu alte solutii oftalmice, se recomanda adm. acestora la intervale de minim 15 minute. In timpul sarcinii trebuie evitat. Sol. oft. afecteaza vederea, dupa administrare, pentru cateva minute Pacientul trebuie sa astepte pana cand tulburarile de vedere dispar, inainte de a participa la traficul rutier sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Administrare nazala: prurit usor la nivelul nasului, rareori cefalee sau modificari ale gustului.
Rar: epistaxis, ulceratii ale mucoasei nazale, inflamatia limbii, tuse sau insuficienta respiratorie, edem laringian sau edem Quincke, reactii anafilactice generalizate grave, insotite de bronhospasm.

Administrare oftalmica: senzatii de arsuri oculare sau de corp strain, chemozis si hiperemie conjunctivala. Rar, reactii de hipersensibilitate dupa administrarea oftalmica.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Aerosol nazal 20 mg/ml; 2,8 mg/doza; ct. 1 fl. 15 ml

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea