Litera C

#prospect #medicament

Corotrope, solutie injectabila

Prospect Corotrope, solutie injectabila

Ce este Corotrope si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Milrinona este recomandata pentru tratamentul intravenos pe termen scurt al insuficientei cardiace, inclusiv al starilor cu debit scazut, consecutive chirurgiei cardiace.

Mod de administrare

Tratamentul cu milrinona va fi inceput cu o doza de atac, urmat de o perfuzie continua (doza de intretinere), conform protocolului:
Doza de atac: 50 g/kg, administrare lenta, in 10 minute.
Doza de intretinere: 0,375 pana la 0,75 g/kg/min. Rata de perfuzare va fi reglata in functie de raspunsul hemodinamic si clinic. Doza zilnica maxima nu va depasi 1,13 mg/kg. Durata tratamentului va depinde de responsivitatea pacientului.
Ajustarea dozelor la pacientii cu tulburari renale: datele obtinute de la pacientii cu tulburari renale severe, dar fara insuficienta cardiaca, au demonstrat ca prezenta tulburarilor renale creste semnificativ semiviata eliminarii terminale a milrinonei.
Doza de atac nu este afectata, dar poate fi necesara reducerea ratei perfuziei de intretinere, conform urmatorului tabel:

clearance-ul creatininei (ml/min/1,73 m2)

Rata de perfuzare (mcg/kg corp/min)

5

0,20

10

0,23

20

0,28

30

0,33

40

0,38

50

0,43


Instructiuni de utilizare

Furosemid sau bumetanid (compus inrudit chimic) nu trebuie administrate pe linia venoasa ce contine milrinona lactat. Milrinona lactat nu trebuie diluata in bicarbonat de sodiu solutie perfuzabila. In timpul tratamentului cu milrinona pot aparea efecte adverse.
Urmatoarele manifestari au fost raportate: simptome cardiovasculare, precum unele tulburari de ritm cardiac sau hipotensiune; cefalee, tremor; reactii cutanate; anomalii ale testelor functionale hepatice; alte manifestari ca: hipokaliemie, bronhospasm,soc anafilactic si trombocitopenie. Comunicati medicului dvs. orice efect advers sau manifestare neplacuta care nu a fost mentionata in acest prospect. Supradozarea milrinonei poate induce hipotensiune siaritmie cardiaca. In acest caz milrinona trebuie intrerupta pana la disparitia efectelor adverse.
Valabilitate: Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare pe care o gasiti inscriptionata pe ambalaj. Acest prospect nu contine toate informatiile despre medicamentul dvs. Companiile farmaceutice nu sunt in masura sa aprecieze starea dvs. medicala personala, de aceea, daca aveti intrebari sau nu sunteti sigur de ceva, consultati medicul sau farmacistul dvs.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu trebuie sa vi se administreze Milrinona lactat daca: sunteti alergic la milrinona sau la unul dintre excipientii din compozitie. Milrinona poate agrava anumite stari patologice. De aceea, trebuie sa ii vorbiti medicului despre orice suferinta a dvs., actuala sau trecuta. Folosirea milrinonei in timpul fazei acute a infarctului de miocard se va face cu mare precautie. Milrinona nu va fi utilizata in locul procedurilor chirurgicale in maladiile valvulare obstructive aortice sau pulmonare grave, ori in stenoza subaortica hipertrofica. Deoarece pot sa apara hipotensiune, tahicardie sau tulburari de ritm cardiac (aritmie supraventriculara si ventriculara, flutter sau fibrilatie atriala), milrinona va fi administrata sub atenta monitorizare a tensiunii arteriale si a frecventei cardiace. Trebuie sa informati medicul daca suferiti de afectiuni renale sau urmati un tratament cu diuretice. Se vor efectua teste sanguine pentru a monitoriza functia renala. Milrinona va fi utilizata la copii numai daca beneficiile potentiale justifica riscul potential.

Interactiuni medicamentoase

Trebuie sa informati medicul daca utilizati in prezent alte medicamente. Medicul dvs. va hotari daca trebuie sa intrerupeti alte medicatii sau daca sunt necesare supravegherea atenta ori ajustarea dozelor sau a schemei de tratament.

Sarcina si alaptarea

Milrinona nu va fi prescrisa femeilor insarcinate sau care alapteaza, cu exceptia cazurilor in care beneficiul potential justifica riscul potential pentru fetus. Milrinona este destinata utilizarii stricte intravenoase in spital.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Fiole 10 mg/10 ml, cutie cu 10 fiole.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea