Litera C

#prospect #medicament

Condyline, solutie cutanata

Prospect Condyline, solutie cutanata

Ce este Condyline si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Condiloamele acuminate externe.

Mod de administrare

Condyline se aplica cu atentie de doua ori pe zi pe condiloame, cu ajutorul unui aplicator inclus in pachet. Apoi se lasa sa se usuce. Aplicatiile se fac de doua ori pe zi, timp de trei zile consecutiv. Acest tratament poate fi repetat in fiecare saptamana, timp de maximum cinci saptamani succesive. De evitat orice contact al Condyline-ului cu pielea sanatoasa.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si lactatiei si nici la copii. Trebuie evitata asocierea Condyline-ului cu alte preparate de podofilina.

Precautii

Dupa aplicarea solutiei de Condyline, se lasa sa se usuce bine, pentru evitarea producerii intertrigo-ului. Aceasta in special pentru condiloamele localizate mai profund. Trebuie evitat contactul Condyline-ului cu ochii, din cauza iritatiei pe care o produce; daca totusi s-a produs accidental, ochii se vor clati foarte bine, cu apa din belsug. Iritatia locala si/sau ulceratia membranelor mucoase sanatoase din vecinatatea sau de la baza condiloamelor pot fi prevenite prin aplicarea unui strat protector de crema (vaselina, unguent cu zinc) pe zonele sanatoase din jur. Aplicarea preparatului pe zone extinse de mucoase poate duce la reactii generale. Totusi, determinarile de laborator au aratat ca nivelul sanguin al podofilotoxinei este nesemnificativ, el fiind de 5-17ng/ml la doua ore de la administrare. Nu au fost inregistrate niveluri serice toxice dupa administrarea locala la doze de 0,5 mg/kg corp. Mica doza absorbita se excreta biliar si renal.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa-l informati pe medicul dumneavoastra daca luati sau ati luat alte produse medicamentoase, chiar si cele fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea

Sarcina
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice
medicament. Tinand cont de proprietatile citostatice ale podofilotoxinei si de posibilitatea absorbtiei sistemice a substantei dupa aplicarea locala (mai ales in cazul tratamentului suprafetelor intinse ale condiloamelor acuminate), nu trebuie exclusa posibilitatea efectelor daunatoare asupra fatului in cursul sarcinii. De aceea utilizarea CONDYLINE in cursul sarcinii trebuie evitata.

Alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice
medicament.
Nu se cunoaste daca podofilotoxina si/sau metabolitii sai se excreta in laptele matern. Datorita efectelor
citostatice ale podofilotoxinei, nu trebuie exclus efectul daunator pe care il poate avea asupra sugarilor.
De aceea, CONDYLINE nu trebuie administrat pe perioada alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu sunt date disponibile. Totusi, se considera ca medicamentul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Efectele adverse locale apar de obicei impreuna cu efectul terapeutic optim, in ziua a doua si a treia de tratament, cand incepe necroza condiloamelor. In general, aceste efecte adverse sunt moderate si constau in roseata cu putina durere si/sau ulceratia superficiala a epiteliului din zona tratata. Durerea in timpul aplicarii Condyline este de asteptat. Edemul si balanopostita au fost semnalate la pacientii cu vegetatii mari in pliul preputial. Aceste efecte locale se diminueaza dupa cateva zile de terapie antiinflamatorie topica (de exemplu cu corticosteroizi topici).

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa este podofilotoxina.
Un mililitru solutie cutanata contine 5 mgpodofilotoxina.
- Celelalte componente sunt: acid lactic, lactat de sodiu, alcool etilic 100%, apa purificata.

Ambalaj

CONDYLINE, solutie cutanata, 5 mg/ml, se prezinta sub forma unei solutii limpezi, incolora, cu miros de alcool.
CONDYLINE, solutie cutanata, 5 mg/mleste disponibil in cutii cu un flacon din sticla bruna cu
capacitatea de 5 ml, care contine 3,5 ml solutie cutanata, cu sistem de inchidere securizat pentru copii si 15 dispozitive de aplicare.

Fabricant

ASTELLAS PHARMA EUROPE B.V.
Elisabethhof 19, 2353 EW Liederdorp, Olanda.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

ASTELLAS PHARMA EUROPE B.V.
Elisabethhof 19, 2353 EW Liederdorp, Olanda.

Acest prospect a fost aprobat in Decembrie 2006

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea