Colpotrophin, crema vaginala

Prospect Colpotrophin, crema vaginala

Indicatii
Tulburari trofice vulvo-vaginale prin carenta estrogenica; intarzieri de cicatrizare ale leziunilor cervico-vaginale si vulvare, datorate nasterii, interventiilor chirurgicale si fizioterapiei.

Doze si mod de administrare
In primele saptamani de tratament se recomanda 1-2 aplicatii la nivelul regiunii vulvare pe zi; crema trebuie aplicata in strat subtire, prin masaj usor. Dupa ameliorarea simptomatologiei (in medie la inceputul saptamanii a treia de tratament), se recomanda o aplicatie o data pe zi, la intervale de 2 zile. In cazul in care cauza persista (menopauza, castrare, tratament cu anticonceptionale estroprogestative, iradiere) este necesar tratament de intretinere.

Compozitie
100 g crema vaginala contin promestriena 1 g si excipienti: -p-hidroxibenzoat de metil sare de sodiu, p-hidroxibenzoat de propil sare de sodiu, amestec de mono- si digliceride de acizi grasi saturati, poliglicoeter de alcool gras saturat, decilester de acid oleic, trigliceride de acizi capric si caprilic, glicerol, apa purificata.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la promestriena sau la oricare dintre excipientii produsului.
Utilizare de prezervative din latex (pentru capsule moi vaginale).
Cu toate ca nu s-a observat nici un efect sistemic dupa administrarea produsului, este totusi recomandat din prudenta, ca si in cazul celorlalti estrogeni, sa nu se utilizeze produsul in caz de antecedente de cancer estrogeno-dependent.

Masuri de precautie
In timpul tratamentului este necesara supraveghere rnedicala. In caz de metroragie, se recomanda stabilirea etiologiei.

Sarcina si alaptarea
Rezultatele numeroaselor studii epidemiologice arata lipsa riscului de malformatii congenitale in cazul utiliarii estrogenilor la inceputul sarcinii. Totusi, nu se recomanda utilizarea produselor Colpotrophine intimpul sarcinii. In cazul in care sarcina s-a instalat in timpul tratamentului, nu este necesara intreruperea sarcinii.
In timpul tratamentului cu Colpotrophine, ca masura de prudenta, trebuie evitata alaptarea.

Reactii adverse
Foarte rar, s-au raportat iritatii, prurit local si reactii alergice. Hypericum perforatum (sunatoarea) este sensibilizant (efect datorat hipericinei); aplicarea sa poate poate determina aparitia de leziuni actinice (datorate riscului de fotosensibilizare).

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactii adverse direct prin intermediul: Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 2 Bucuresti 011478-RO Tel: +4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: adr@anm.ro Raportand reactii adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Supradozaj
Conform principiilor homeopatiei, se recomanda a nu se depasi doza recomandata.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Ambalaj
Cutie cu un tub din aluminiu a 30 g unguent

Producator BOIRON 2 avenue de l’Ouest Lyonnais, 69510 Messimy, Franta

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata BOIRON 2 avenue de l’Ouest Lyonnais, 69510 Messimy, Franta

Data ultimei verificari a prospectului Septembrie, 2014

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea