Colgast, comprimate de supt

Prospect Colgast, comprimate de supt

Compozitie
Comprimate continand hidroxid de aluminiu hidratat (algeldrat) 0,55 g, carbonat de magneziu 0,15 g si hidrolizat total de colagen liofilizat 0,25 g (cutie cu 100 buc.).

Actiune terapeutica
Adsorbant, protector si antiacid gastric de tip neutralizant; hidrolizatul de colagen favorizeaza vindecarea leziunilor mucoasei gastro-duodenale.

Indicatii
Gastrita hiperacida, boala ulceroasa.

Mod de administrare
Cate 1 comprimat (se suge sau se sfarama in gura) la 1 ora si 3 ore dupa mese (apoi se reia ciclul masa-antiacid).

Contraindicatii
Abdomen acut, gastrita hipoacida, stari de hipofosfatemie; prudenta in prezenta insuficientei renale grave (risc de acumulare a magneziului si aluminiului). Antiacidele pe baza de aluminiu si magneziu micsoreaza absorbtia intestinala a tetraciclinelor, digoxinei si altor medicamente (acestea se administreaza cu cel putin o ora inainte sau 3 ore dupa Colgast).

Reactii adverse
Tratamentul indelungat abuziv poate fi cauza de carenta fosfatica (in intestin se formeaza fosfat de aluminiu insolubil, care se elimina), cu osteoporoza, hipercalciurie si nefrolitiaza secundara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea