Cofedol, drajeuri

Prospect Cofedol, drajeuri

Ce este Cofedol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Ergotamina contracta vasele cerebrale reducand amplitudinea pulsatiilor acestora, cauza durerii migrenoase. Efectul sau vasoconstrictor se manifesta indeosebi la nivelul arterei carotide externe si ramificatiilor sale. Cofeina, administrata peroral si in doze mici, actioneaza ca vasoconstrictor pe vasele cerebrale, si favorizeaza absorbtia ergotaminelor. Actiunea ambelor substante din compozitia produsului este sinergica.

Migrena, cat mai la inceputul crizei, cefalalgii, insotite de vasodilatatie cerebrala (cefalee histaminica).

Mod de administrare

La inceputul accesului migrenos se vor administra 1- 2 drajeuri. Daca medicamentul se administreaza in plin acces, doza va fi repetata la interval de cateva ore. Drajeurile se administreaza cu putina apa, fara a fi zdrobite in gura.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Sindrom Raynaud, leziuni coronariene, tulburari circulatorii periferice, insuficienta hepatica sau renala grava, sarcina, ulcere gastrointestinale, asocierea cu eritromicina sau alte macrolide. Copii sub 10 ani, sarcina, alaptare.

Precautii

Produsul nu trebuie administrat ca tratament de fond al migrenei. Atentie Continutul produsului poate pozitiva teste de control antidoping.

Reactii adverse posibile

Pot aparea tulburari circulatorii periferice si tulburari digestive (greata, varsaturi).

Informatii suplimentare

Compozitie

Ergotaminum hydrotartaricum 0,001 g; coffeinum 0,1 g.

Ambalaj

Flacoane cu 20 de drajeuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea