Litera C

#prospect #medicament

Ciprolet, solutie oftalmica

Prospect Ciprolet, solutie oftalmica

Indicatii

Ciprolet solutie uz oftalmic este o solutie apoasa sterila, izotonica de ciprofloxacina clorhidrat, un puternic derivat de fluorchinolona cu activitate bactericida impotriva unui spectru larg de bacterii patogene gram pozitive si gram negative. Ciprolet solutie uz oftalmic este utilizat in tratamentul unei largi varietati de infectii oculare externe.
1ml contine ciprofloxacina clorhidrat USP echivalentul a ciprofloxacina - 3 mg; Clorura de benzalconiu - 0,02% v/v .

Tratamentul unei largi varietati de infectii externe oculare si a complicatiilor cauzate de bacterii susceptibile. Asemenea infectii sunt: conjunctivita acuta si subacuta, conjunctivita mucopurulenta, blefaro conjunctivita, blefarita, ulcer corneean bacterian cu sau fara "hypopion", keratita bacteriana sau kerato conjunctivita, dacriocistita cronica, meibomianita, profilaxia preoperatorie in chirurgia oculara, tratamentul infectiilor post-operatorii, infectiile externe oculare cauzate de traumatisme prin corpuri straine si alte infectii oculare care nu raspund la alte tratamente.

Mod de administrare

Infectii oculare: in afectiuni usoare, la moderate, instilati una sau doua picaturi in ochiul (ochii) afectat (afectati) o data la patru ore. In infectii severe se instileaza doua picaturi in ochiul (ochii) afectat (afectati) la fiecare ora pana la ameliorarea starii acute, urmat de reducerea tratamentului.

Contraindicatii

Ciprolet solutie uz oftalmic este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la unul din componentii produsului.

Precautii

Ciprolet solutie uz oftalmic nu este injectabila, nu trebuie niciodata injectata sub-conjunctival si nici direct introdusa in camera anterioara a ochiului. Daca iritarea persista sau se accentueaza, se sisteaza administrarea si se recomanda consultarea medicului. Nu se atinge picuratorul deoarece aceasta ar putea determina contaminarea solutiei. Daca apare iritatie sau hipersensibilitate la medicament, se opreste utilizarea preparatului si se trece la o alta terapie adecvata. Nu a fost stabilita siguranta in administrare la femeile gravide sau care alapteaza. De evitat folosirea la copiii aflati in crestere sau la adolescenta. Se va folosi solutia in interval de maximum o luna de la deschiderea flaconului.

Reactii adverse posibile

Ciprolet solutie uz oftalmic este de obicei tolerata de majoritatea pacientilor. Usoare senzatii de intepatura si congestie conjunctivala au fost observate la un numar mic de pacienti. Nu a aparut necesitatea intreruperii administrarii la nici un pacient.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului