Ciclobarbital, comprimate

Prospect Ciclobarbital, comprimate

Ce este Ciclobarbital si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Sedativ si hipnotic cu actiune relativ rapida si de scurta durata (efectul se mentine 3-5 ore); inductor enzimatic (mai slab decat fenobarbital).

Insomnii de diverse cauze (pentru inducerea somnului), hiperexcitatie nervoasa; sedare pre- si postoperatorie.

Mod de administrare

Adulti:1/2 -2 comprimate (100-400 mg) la culcare ca hipnotic, 1/4-1/2 comprimat de 3-4 ori/zi ca sedativ; copii (peste 5 ani): 1/4-3/4 comprimat (dupa varsta).

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Stari de deprindere centrala, alergie sau intoleranta la barbiturice, porfirie hepatica acuta, insuficienta respiratorie, insuficienta hepatica si insuficienta renala avansata, leziuni miocardice grave, dureri rebele, alcoolism sau dependenta medicamentoasa in antecedente; prudenta la batrani si la copii, la femeile insarcinate si in perioada de alaptare; se evita la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase. Prudenta la asocierea cu alte deprimante centrale, inclusiv bauturile alcoolice (sinergism); poate scadea eficacitatea anticoagulantelor cumarinice, griseofulvinei, rifampicinei, a medicamentelor steroidice, inclusiv asociatiile estro-progestative, a fenitoinei, fenotiazinelor, antidepresivelor triciclice (prin cresterea metabolizarii acestora).

Precautii

Prudenta la batrani si la copii.

Sarcina si alaptarea

Se administreaza cu prudenta la femeile insarcinate si in perioada de alaptare.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Se evita administrarea ciclobarbitalului la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse posibile

Oboseala, diminuarea performantelor psihomotorii, ameteli, rar agitatie si stare confuziva, eruptii cutanate alergice; dozele mari si folosirea timp indelungat pot determina toleranta si dependenta, tulburari de somn (modifica modelul fiziologic de somn) si tulburari psihice.

Compozitie

1 comprimat contine 200 mg ciclobarbital - sare de calciu.

Ambalaj

Comprimate continand ciclobarbital calcic 200 mg (plic cu 10 buc.).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului