Litera C

#prospect #medicament

Ciclamatii (e 952)

Prospect Ciclamatii (e 952)

Puterea de indulcire a ciclamatilor variaza in limitele 30 - 80, in functie de produsul alimentar. La concentratii mari, gustul dulce al ciclamatilor este afectat de o componenta reziduala neplacuta. Cel mai utilizat ciclamat este ciclamatul de sodiu. In amestec cu zaharina ciclamatul prezinta un sinergism accentuat.

Se utilizeaza in fabricarea bauturilor racoritoare, fabricarea biscuitilor si a produselor de patiserie, a gemurilor si a conservelor de fructe. Datorita puterii de indulcire relative reduse, avand in vedere dozele maxime admise in produsele alimentare, este necesara asocierea ciclamatilor cu alti indulcitori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea