Litera C

#prospect #medicament

Chloroquine phosphate, sirop

Prospect Chloroquine phosphate, sirop

Ce este Chloroquine Phosphate si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Chloroquina este o 4-aminoquinolona, bine tolerata de organismul uman, cu multiple actiuni farmacologice. Ca antimalaric, este foarte eficienta impotriva formelor eritrocitare de Plasmodiumvivax, Plasmodium ovale, Plasmodium malariae, cat si asupra anumitor forme de Plasmodium falciparium.
Medicamentul asigura o suspensie rapida a parazitemiei in cazul crizelor de malarie cu parazitii antementionati. De asemenea, Chloroquina este folosita pentru profilaxia recaderilor, administrarea medicamentului trebuind sa se faca inca 6 - 8 saptamani dupa parasirea zonei geografice cu risc malaric.
Chloroquina poseda proprietati amoebicide, fiind extrem de eficienta in tratamentul amoebiozelor extraintestinale. Actiunea antiinflamatorie a Chloroquinei este folosita cu rezultate remarcabile in tratamentul poliartritei reumatoide, cat si in cel al lupusului eritematos diseminat.
Malarie: tratamentul fazelor acute cat si profilactic; amoebiaze extraintestinale (hepatice etc.); P.A.R. si lupus eritematos diseminat, dermatoze solare.

Mod de administrare

Sirop
Pentru tratamentul fazei acute: Adulti- initial 4 linguri, urmate de alte 2 linguri dupa 6 ore si apoi o doza unica de 2 linguri pe zi in urmatoarele 2 zile.
Copii- initial 4 lingurite, urmate de alte 2 lingurite dupa 6 ore si apoi o doza unica de 2 lingurite pe zi in urmatoarele 2 zile.
Pentru tratamentul profilactic al crizelor malarice: Adulti- 2 linguri pe saptamana si alte 2 saptamani dupa parasirea zonei de endemie malarica.
Copii- 2 lingurite pe saptamana si alte 2 lingurite saptamanal timp de 8 saptamani dupa parasirea zonei de endemie malarica.
Pentru tratamentul amoebiazelor extraintestinale: Adulti- 1 lingura de 4 ori pe zi timp de 2 zile urmate de alte 2 linguri zilnic pentru inca 2-3 saptamani.
Copii- 1-2 lingurite de 2 ori pe zi timp de 3 saptamani.
In cazurile de P.A.R., lupus eritematos diseminat si dermatoze solare - administrarea se face individualizat si sub stricta supraveghere a medicului.

Atentionari si precautii

Precautii

Deoarece este cunoscut faptul ca medicamentul se concentreaza in ficat, trebuie folosit cu grija la pacientii alcoolici sau in asociere cu alte hepatotoxice cunoscute. Folosirea Chloroquinei in timpul sarcinii trebuie evitata.

Reactii adverse posibile

Dozele antimalarice pot cauza usoare si tranzitorii migrene, prurit, eritem si disconfort gastrointestinal. Se mai poate asocia la dozele mari si administrate timp indelungat tulburari ale SNC, modificari ale campului vizual si alte retinopatii, toate aceste tulburari fiind reversibile la intreruperea tratamentului. In cazul administrarii indelungate a medicamentului se recomanda controale periodice si neurologice.

Informatii suplimentare

Compozitie

Chloroquine phosphate: sirop 1,6 g/100 ml.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea