Litera C

#prospect #medicament

Cefzil, pulbere pentru suspensie orala

Prospect Cefzil, pulbere pentru suspensie orala

Ce este Cefzil si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tratamentul infectiilor produse de bacterii sensibile la cefprozil: adulti: faringite, amigdalite si sinuzite, bronsite acute si cronice si pneumonii, infectii cutanate. Infectii necomplicate ale tractului urinar incluzand cistite acute. Copii: faringite, amigdalite, otite medii si sinuzite. Infectii necomplicate cutanate.

Mod de administrare

Adulti si copii peste 12 ani: Infectii ale tractului respirator superior: 500 mg, in priza unica. sinuzite: 250-500 mg, in priza unica. Infectii ale tractului respirator inferior: 1000 mg, fractionat in doua prize. infectii necomplicate ale tractului urinar: 500 mg, in priza unica. Copii intre 6 luni si 12 ani: Otite medii: 15 mg/kg la 12 ore. Faringite si amigdalite: 20 mg/kg la 24 ore. Sinuzite: 7,5-15 mg/kg la 12 ore. infectii cutanate: 20 mg cefprozil/kg la 24 ore. Tratamentele inf. produse de streptococul alfa-hemolitic se va face 10 zile.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate.

Atentionari

Daca acest medicament se administreaza la pacientii alergici la penicilina, este necesara prudenta deoarece exista alergii incrucisate intre antibioticele beta-lactamice. Tratamentul poate duce la aparitia colitei pseudomembranoase, a carei gravitate poate fi variabila; existenta unei colite pseudomembranoase trebuie avuta in vedere la pacientii care prezinta diaree ca urmare a administrarii agentilor antibacterieni. Trebuie administrat cu prudenta la pacientii care primesc un tratament concomitent cu diuretice de ansa, deoarece acestea pot fi nefrotoxice. Atentie la pacientii cu antecedente de tulburari gastrointestinale. Siguranta si eficacitatea la copii sub 6 luni nu au fost stabilite.

Reactii adverse posibile

Diaree, greata, varsaturi si dureri abdominale, ameteala, rash si suprainfectii, prurit genital si vaginite.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Pulbere pentru suspensie orala. 125 mg/5 ml, 250 mg/5 ml; ct. x 1 fl. Pulbere pt. 60 sau 100 ml.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Tu stii cati dinti au pisica si cainele tau?

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare