Litera C

#prospect #medicament

Cefalotina sodica, flacoane injectabile

Prospect Cefalotina sodica, flacoane injectabile

Ce este Cefalotina Sodica si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Bactericid in faza de multiplicare a bacteriilor ca urmare a inhibarii sintezei peretelui celular al acestora.
Aceasta cefalosporina de semisinteza are un spectru de actiune cuprinzand bacterii gram pozitive: Staphylococcus aureus sensibil sau rezistent la penicilina.

Stari dureroase de diverse etiologii: colica renala, dureri postoperatorii. Mialgii, nevralgii, lumbago, sciatica, cefalee, gripa, stari febrile.

Mod de administrare

Pentru adulti: 1-2 comprimate de 1-2 ori pe zi sau 2-5 ml de 1-2 ori pe zi, in injectii intramusculare profunde sau 1-3 supozitoare pentru adulti pe zi.
Pentru copii: 1/4-1 1/2 comprimat, dupa varsta sau 1-3 supozitoare pentru copii pe zi. Pentru comprimate, se recomanda desfacerea acestora in putina apa inainte de administrare.

Reactii adverse posibile

Ca toti derivatii pirazolonici, algocalminul poate determina in cazuri foarte rare si la tratament prelungit reactii alergice si modificari ale formulei leucocitare: daca in cursul unui tratament prelungit cu algocalmin aparea leucocitopenie sau granulocitopenie se va intrerupe tratamentul.

Informatii suplimentare

Compozitie

Flacoane continand cefalotina sodica echivalent cu 1 g cefalotina acid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea