Litera C

#prospect #medicament

Cebion c si ass, tablete efervescente

Prospect Cebion c si ass, tablete efervescente

Ce este Cebion C si ASS si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Raceli, dureri (de ex, cefalee), inflamatii, febra.

Mod de administrare

Adulti: 1-2 tablete pe zi - dupa masa, se dizolva in 1/2 pahar de apa rece.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Diateza hemoragica. Nota: atentie la intoleranta la antialgice (de ex. astmul bronsic, reactii cutanate, diateza alergica). Astm bronsic, febra de fan, adenite, infectii cronice ale tractului respirator, disconfort gastrointestinal cronic, afectiuni renale in antecedente (in utilizari prelungite), sarcina, in special in ultimul trimestru (nu s-a demonstrat la om un risc crescut embriotoxic/teratogen in caz de utilizare prelungita; experimente efectuate pe animale au demonstrat aparitia de efecte embriotoxice/teratogene. Acestea insa par a nu avea nici o semnificatie in ceea ce priveste utilizarea la om - exista insa un risc crescut de aparitie a complicatiilor perinatale; deficitul genetic de glucozo-6-fosfo-dehidrogenaza; copii sub 17 ani.

Precautii

Anticoagulante, corticoizi: risc crescut de hemoragie digestiva superioara; metotrexat - se accentueaza toxicitatea metotrexatului; probenecid; sulfinpirazona: efect uricozuric atenuat; sulfonilurea: efect hipoglicemic potentat; spironolactona: efectul spironolactonei este diminuat; furosemid: efect diuretic atenuat; antiflogistice/antireumatice nesteroidiene: efectele si efectele secundare sunt potentate.
Nota: Substantele cu actiune analgezica se vor prescrie in caz de raceli, pe termen lung sau in doze mari numai daca este absoluta nevoie.

Reactii adverse posibile

Tulburari gastrointestinale; hemoragii gastrointestinale oculte (anemie); hemoragii gastrice - (foarte rar, in caz de utilizare frecventa si prelungita); reactii de hipersensibilitate (de ex. spasm bronsic, reactii cutanate); trombocitopenie (foarte rar).

Informatii suplimentare

Compozitie

1 tableta efervescenta contine 500 mg de acid ascorbic (vitamina c) si 500 mg acid acetilsalicilic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului