Litera C

#prospect #medicament

Calibrum junior

Prospect Calibrum junior

multivitamine pentru copii, cu minerale si Activin

supliment alimentar
Pentru cresterea armonioasa si intarirea imunitatii
Cu aroma de capsuni

O combinatie unica a tuturor vitaminelor si mineralelor necesare, continand in plus Activin
- pentru o dezvoltare armonioasa a copilului dumneavoastra
- pentru sustinerea reactiilor imune ale organismului si o protectie mai buna in perioadele de gripa si raceala
Aroma placuta de capsuni
Contine xilitol care ajuta la prevenirea formarii cariilor

De ce combinatia de vitamine, minerale si Activin continuta in produsul Calibrum Junior este atat de speciala?
Calibrum Junior contine o combinatie a tuturor vitaminelor si mineralelor necesare, beta-caroten si Activin in cantitati si raporturi mutuale care corespund necesitatilor zilnice ale organismului tanar in perioada de crestere. Continutul si raporturile mutuale de vitamine c, E, beta-caroten, seleniu, zinc si Activin ajuta la protejarea celulelor impotriva oxidarii, imbunatatind astfel reactiile imune ale organismului.

Ce este Activin?
Activin este un extract natural din seminte de struguri californieni. Efectele sale antioxidante sunt mai puternice decat cele ale vitaminelor C, E sau a beta-carotenului, si au fost demonstrate in studii clinice.
Activin, impreuna cu vitaminele si mineralele continute in produsul Calibrum Junior, imbunatateste reactiile imune ale organismului, asigurand astfel o protectie mai puternica in perioadele de gripa si raceli.

De ce Calibrum Junior nu contine 100% din DZR a tuturor vitaminelor?
DZR = Doza Zilnica Recomandata. Aceasta reprezinta cantitatea optima de vitamine si minerale din suplimentele alimentare, luand in considerare necesitatile pentru intreaga populatie. Totusi, aceasta doza nu reflecta necesitatile speciale ale unor grupuri individuale, cum sunt de exemplu copiii.
100% din DZR pentru o anumita vitamina nu inseamna intotdeauna ca si continutul corespunde necesarului de vitamine si minerale al organismului tanar, deoarece necesarul acestor elemente la copii este diferit de cel al intregii populatii. Din acest motiv, doza trebuie redusa in mod adecvat pentru evitarea supradozajului.
Procentul din DZR de vitamine si minerale din produsul Calibrum Junior nu este, asadar, de 100% in majoritatea cazurilor, dar respecta necesarul specific de vitamine si minerale individuale pentru copii, din punctul de vedere al varstei, contribuind astfel la dezvoltarea normala a organismului tanar.

Cand este important aportul suficient de vitamine si minerale?
In timpul intregii perioade de crestere si dezvoltare
In timpul perioadelor de stres mental sau fizic
In cazul unei diete dezechilibrate – un consum redus de fructe si legume
In perioadele de gripa si raceala
Dupa traumatisme si interventii chirurgicale


Doze si mod de administrare

Dozele se pot individualiza in functie de necesitatile si de varsta copilului, datorita impartirii dozei zilnice in mai multe tablete.
2 comprimate masticabile pe zi pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, administrate dupa mese.
4 comprimate masticabile pe zi pentru copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, administrate dupa mese.
Nu se recomanda administrarea produsului la copii sub varsta de 3 ani.
Efectele vitaminelor si mineralelor
Doza este ajustata conform varstei copilului
Pentru copii cu varsta intre 3 - 6 ani = 2 comprimate zilnic; pentru copii cu varsta intre 6 - 12 ani = 4 comprimate zilnic.

Compozitie
Vitamina A – este indispensabila pentru producerea pigmentului ocular care faciliteaza vederea culorilor. Deficitul acestei vitamine poate determina tulburari de vedere, oprirea cresterii si dezvoltarii, sau intarzierea vindecarii plagilor.
Vitamina D – este importanta pentru cresterea si dezvoltarea oaselor si a dintilor. Mai ales copiii alaptati natural, copiii mici sau vegetarienii sufera de carenta in aceasta vitamina. Deficitul ei poate determina slabiciune musculara, rigiditate, lipsa de concentrare, iritabilitate sau susceptibilitate crescuta la infectii.
Vitamina E – are importante proprietati antioxidante; este importanta pentru dezvoltarea si activitatea normala a sistemului cardiac, a muschilor si a sistemului nervos. impreuna cu magneziul, inhiba crampele care apar in gambe.
Vitamina K – este importanta pentru coagularea normala a sangelui; este implicata, de asemenea, in formarea oaselor.
Beta-caroten – este un antioxidant important, implicat in protectia imunitatii.
Vitaminele din grupul B – sunt importante pentru prelucrarea zaharurilor, grasimilor si a proteinelor; influenteaza favorabil functionarea sistemului nervos si actioneaza impotriva oboselii. Necesarul acestor vitamine creste in cursul efortului fizic.
Vitamina C – este importanta pentru functionarea normala a sistemului imun; creste rezistenta organismului la infectii, numeroase studii au demonstrat faptul ca scurteaza durata racelilor. Faciliteaza cresterea normala a dintilor, oaselor si a gingiilor.
Acidul folic – participa la procesele de crestere si dezvoltare a organismului; este, de asemenea, important pentru dezvoltarea normala si functionarea optima a sistemului nervos.
Calciul – este important in principal pentru dezvoltarea oaselor, faciliteaza transmiterea impulsurilor nervoase, ajuta absorbtia fierului. Inhiba aparitia spasmelor musculare, influenteaza coagularea sangelui, influenteaza iritabilitatea nervoasa a muschilor. Este recomandat aportul de calciu impreuna cu o cantitate optima de magneziu.
Zincul – intra in structura a aproximativ 200 de enzime care asigura mii de functii ale organismului. Conform celor mai recente studii, zincul sustine si activitatea creierului, care se reflecta in claritatea gandirii. Protejeaza organismul de infectii, este foarte important pentru cresterea organismului; de asemenea, ajuta cresterea parului si calitatea acestuia; reduce nivelul colesterolului in sange. Cei mai afectati de deficitul de zinc sunt copiii si adolescentii tineri.
Seleniul – este esential pentru organism ca antioxidant. Deficitul de seleniu poate determina leziuni ale muschilor scheletici si ale muschilor inimii.
Fierul – este important pentru formarea sangelui si este esential pentru crestere.
Iodul – este important pentru functionarea corecta a glandei tiroide. Deficitul acestuia poate opri atat dezvoltarea fizica, cat si pe cea mentala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea