Litera C

#prospect #medicament

Calendulae flos galbenele, fragmente

Prospect Calendulae flos galbenele, fragmente

Ce este Calendulae Flos galbenele si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Ceaiul medicinal de Calendulae flos, datorita principiilor active enuntate mai sus are actiune terapeutica atat interna cat si externa.
Uz intern - se utilizeaza ca diaforetic, sedativ, antiinflamator, gastro-intestinal,colagog si coleretic datorita principiului amar continut, mareste secretia biliara, cicatrizant (prin stimularea circulatiei sangelui la nivelul tesutului).
Uz extern - antiinflamator hemoroidal, cicatrizant prin stimularea circulatiei sangelui la nivelul tesuturilor.

Uz intern - se utilizeaza in diskinezii biliare, ulcer gastric si duodenal si in enterocolite.
Uz extern - se utilizeaza in plagi greu vindecabile, degeraturi, arsuri, eczeme, acnee, metroragii, leucoree si in Trichomonas vaginalis.

Mod de administrare

Uz intern - sub forma de infuzie : 2 lingurite de ceai medicinal Calendulae flos la 300 ml de apa clocotita, se bea fractionat in timpul unei zile, inaintea meselor principale, pentru ulcer si gastrite - sau tinctura (20 g planta, macerate 8 zile in 100 ml alcool de 700) se recomanda de 3 ori pe zi cate 30 picaturi in putina apa, pentru reglarea calciului menstrual.
Uz extern - infuzie 10 g de Ceai Calendulae flos la 100 ml apa - se foloseste pentru spalaturi vaginale, ajuta la distrugerea protozoarului Trichomonas vaginalis.
Sub forma de bai, cataplasme sau tinctura, se foloseste Calendulae flos ca pansament pentru ranile care se vindeca greu, ca : ulceratii, plagi cu puroi, arsuri, degeraturi, acnee, eczeme. Compresele cu Calendulae flos activeaza tenurile uscate.

Informatii suplimentare

Compozitie

Calendulae flos contine urmatoarele principii active: saponozide triterpenice, carotinoide din care licopina, alfa si beta caroten, neolicopina A, rubixantina, luteina, xantofila, flavonoizi, glicozizi flavonici, rutinozizi si derivati ai cvercetolului, ulei volatil, substante amare, mucilagii, esteri colesterinici ai acidului lauric, miristic, palmitic, vitamina C, acid malic, substante proteice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea