Litera B

#prospect #medicament

Broncho vaxom, capsule

Prospect Broncho vaxom, capsule

Ce este Broncho Vaxom si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Broncho-Vaxom este utilizat ca imunostimulator, pentru a creste capacitatea naturala de aparare a organismului dumneavoastra.

Broncho-Vaxom poate preveni sau atenua acutizarile bronsitei cronice, precum si infectiile recurente ale cailor respiratorii - in special sinuzite, rinofaringite, otite - la adult si copil.

De asemenea, poate fi utilizat, in asociere cu alte tratamente prescrise, in fazele acute ale infectiilor respiratorii.

Mod de administrare

Va rugam sa respectati instructiunile de dozare indicate in prospect sau prescrise de catre medicul dumneavoastra. Daca vi se pare ca eficacitatea medicamentului este prea scazuta sau, din contra, prea crescuta, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Adulti

Tratamentul preventiv si/sau de consolidare

Doza recomandata este de 1 capsula Broncho-Vaxom Adulti zilnic timp de 10 zile consecutive, timp de 3 luni.

Tratamentul episoadelor acute

Doza recomandata 1 capsula Broncho-Vaxom Adulti zilnic, pe stomacul gol, pana la disparitia simptomelor (dar cel putin 10 zile). Daca este prescris si un antibiotic, Broncho-Vaxom poate fi asociat de la inceputul tratamentului.

Copii intre 6 luni-12 ani

Se recomanda aceeasi schema de tratament ca la adulti, utilizand 1 capsula Broncho- Vaxom Copii sau 1 plic Broncho-Vaxom Copii, ce contin jumatate din doza recomandata la adulti.

Nota:

In cazul in care copilul nu poate inghiti capsula, aceasta poate fi desfacuta si continutul poate fi varsat intr-o lingurita cu lichid (apa, suc de fructe, lapte, ceai). In aceasta situatie, este mai convenabil sa se utilizeze forma farmaceutica ambalata in plic, mai bine adaptata acestei utilizari.

Continutul plicului trebuie varsat intr-o lingurita cu lichid (apa, suc de fructe, lapte, ceai).

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate cunoscuta la oricare dintre componentele Broncho-Vaxom.

Precautii

Daca medicul dumneavoastra v-a prescris in acelasi timp si alte medicamente, mai ales antibiotice, nu trebuie sa uitati sa le luati.

Daca simptomele persista, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul care va vor sfatui ce sa faceti.

Administrarea Broncho-Vaxom la copiii sub 6 luni nu este recomandata, deoarece sistemul lor imun nu este pe deplin dezvoltat.

Va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca:

- suferiti de o alta boala,
- sunteti alergic,
- utilizati deja alte medicamente, chiar daca nu v-au fost prescrise.

Interactiuni medicamentoase

Nu sunt cunoscute pana in prezent interactiuni medicamentoase.

Sarcina si alaptarea

Pe baza experientei acumulate pana in prezent, nu se cunoaste nici un risc la copil daca medicamentul este utilizat doar in situatiile in care este indicat. Totusi, pana in prezent, nu a fost efectuat nici un studiu riguros. Ca o masura de precautie, ar trebui sa renuntati pe cat posibil sa utilizati medicamente in perioada de sarcina si alaptare, sau sa solicitati sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Broncho-Vaxom nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Administrarea Broncho-Vaxom poate provoca urmatoarele reactii adverse: tulburari gastro-intestinale (disconfort gastric, greata, varsaturi), reactii cutanate (eruptii cutanate, prurit), tulburari respiratorii (agravarea tusei, respiratie dificila, astm bronsic), manifestari generale (febra, fatigabilitate, reactii alergice).

Marea majoritate a acestor reactii adverse sunt trecatoare.

in cazul tulburarilor gastro-intestinale persistente, tratamentul trebuie intrerupt. in cazul reactiilor cutanate si tulburarilor respiratorii persistente, trebuie sa intrerupeti tratamentul si sa va adresati medicului dumneavoastra, deoarece aceste manifestari pot fi reactii alergice.

Daca observati si alte reactii adverse, care nu au fost mentionate in acest prospect, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Supradozaj

Pana in prezent nu se cunoaste nici un caz de supradozaj. Datorita caracteristicilor Broncho-Vaxom si a rezultatelor testelor de toxicitate efectuate la animale, supradozajul pare a nu avea efecte.

Cum se pastreaza Broncho-Vaxom

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

1 capsula Broncho-Vaxom Adulţi conţine liofilizat de lizate bacteriene de Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae si ozenae, Staphilococcus aureus, Streptococcus pyogenes si viridans, Neisseria catarrhalis 7 mg si excipienti - amidon pregelatinizat, stearat de magneziu, galat de propil anhidru, glutamat de sodiu, manitol, gelatina, indigotina (E 132), dioxid de titan (E 171) - pentru o capsula.

1 capsula Broncho-Vaxom Copii contine liofilizat de lizate bacteriene de Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae si ozenae, Staphilococcus aureus, Streptococcus pyogenes si viridans, Neisseria catarrhalis 3,5 mg si excipienţi - amidon pregelatinizat, stearat de magneziu, galat de propil anhidru, glutamat de sodiu, manitol, gelatina, indigotina (E 132), dioxid de titan (E 171) - pentru o capsula.

1 plic (240 mg pulbere pentru suspensie orala) Broncho-Vaxom Copii conţine liofilizat de lizate bacteriene de Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae si ozenae, Staphilococcus aureus, Streptococcus pyogenes si viridans, Neisseria catarrhalis 3,5 mg si excipienţi - amidon pregelatinizat, silicat de magneziu, stearat de magneziu, galat de propil anhidru, glutamat de sodiu, manitol - pentru 240 mg pulbere pentru suspensie orala.

Ambalaj

Broncho-Vaxon Adulti - capsule

Cutie cu 1 blister din aluminiu/PVDC-PVC/PVDC a cate 10 capsule. Cutie cu 3 blistere din aluminiu/PVDC-PVC/PVDC a cate 10 capsule.

Broncho-Vaxon Copii - capsule

Cutie cu 1 blister din aluminiu/PVDC-PVC/PVDC a cate 10 capsule. Cutie cu 3 blistere din aluminiu/PVDC-PVC/PVDC a cate 10 capsule.

Broncho-Vaxon Copii - pulbere pentru suspensie orala

Cutie cu 10 plicuri din hartie-aluminiu-polietilena a 240 mg pulbere pentru suspensie orala. Cutie cu 30 plicuri din hartie-aluminiu-polietilena a 240 mg pulbere pentru suspensie orala.

Fabricant

OM PHARMA, Elvetia

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

OM PHARMA '

22, rue du Bois-du-Lan, 1217 Meyrin, Geneva, Elvetia

Data ultimei verificari a prospectului Septembrie 2004

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Reguli de calatorie cu animalul de companie

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare