Litera B

#prospect #medicament

Bromhexin 8, comprimate

Prospect Bromhexin 8, comprimate

Ce este Bromhexin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii
Expectorant mucolitic, fluidifica secretiile traheo-bronsice vascoase prin liza mucoproteinelor, mucopoli-zaharidelor acide si acizilor dezoxiribonucleici responsabili pentru vascozitatea marita a acestora, favorizeaza miscarile cililor, creste imunoglobulinele iga, si IgG in parenchimul pulmonar; favorizeaza expectoratia, usureaza respiratia si calmeaza tusea.

Tratamentul afectiunilor acute inflamatorii si cronice al arborelui traheobronsic: bronsite (acute, subacute, cronice, enfizematoase), traheobronsite, bronhopneumopatii cronice obstructive, bronsiectazii, sinuzita acuta si cronica, pneumoconioze, laringite; tratament pre- si post-operator in cazul interventiilor chirurgicale pe aparatul respirator, pentru prevenirea unor complicatii (infectii bacteriene secundare, tulburari functionale pulmonare, insuficienta respiratorie, emfizem).

Mod de administrare

Adulti: 8-16 mg (1-2 comprimate) de 3 ori pe zi; copii peste 10 ani: 4-8 mg (1/2-1 comprimat) de trei ori pe zi; copii intre 5-10 ani: 4 mg (1-2 comprimate) de trei ori pe zi; copii intre 1-5 ani: 4 mg (1-2 comprimate) de doua ori pe zi.

Supradozaj
In caz de supradozaj trebuie anuntat imediat medicul.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la bromhexin; pacienti cu ulcer gastric (factor de risc).

Precautii

Se administreaza cu prudenta la pacientii astmatici, cand se va asocia cu bronhodilatatoare; femei insarcinate si mame care alapteaza.

Atentionari

In insuficienta renala si afectiuni hepatice severe se va administra cu prudenta.

Deoarece medicamentul contine lactoza, administrarea nu este recomandata la pacientii cu intoleranta ereditara la galactoza, deficit de lactaza Lapp sau malabsorbtie de glucoza-galactoza.

Sarcina si alaptarea

Bromhexin nu se administreaza in timpul sarcinii si alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Bromhexin nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

In general bine tolerat. Foarte rar pot aparea tulburari gastrointestinale minore (greata, voma) si reactii de hipersensibilizare (inrosirea pielii si/sau a mucoaselor).

Cum se pastreaza Bromhexin

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, ferit de umiditate, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

BROMHEXIN ARENA 8 mg
Un comprimat contine clorhidrat de bromhexin 8 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, povidona K 30, stearat de magneziu.

BROMHEXIN ARENA 12 mg
Un comprimat contine clorhidrat de bromhexin 12 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, povidona K 30, stearat de magneziu.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din AL/PVC a 10 comprimate
Cutie cu 100 blistere din AL/PVC a 10 comprimate

Producator

S.C. Arena Group S.A., Bucuresti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului