Litera B

#prospect #medicament

Bromhexin 12, drajeuri

Prospect Bromhexin 12, drajeuri

Ce este Bromhexin 12, drajeuri si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Bromhexin 12 contine o substanta activa din grupa bronhosecretoliticelor. El este recomandat: in tratamentul afectiunilor acute si cronice inflamatorii ale cailor respiratorii, a bronhiilor si plamanului, bronsiectazii, pneumoconioze, in interventii chirugicale pre- si postoperatorii sau de diagnostic de plaman, bronhii si cai respiratorii superioare.

Mod de administrare

Daca nu sunt alte indicatii, se recomanda urmatoarele: adulti: pana la de 4 ori pe zi un drajeu; copii pana la de 2 ori un drajeu pe zi. Felul si durata tratamentului: Drajeurile se administreaza nesfaramate. Durata utilizarii se orienteaza dupa tabloul clinic si se va stabili de medic. Medicamentul sa nu fie utilizat dupa termenul de expirare. Medicamentul sa fie pastrat ferit de copii.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Contraindicatiile reprezinta afectiuni sau situatii in care anumite medicamente nu pot fi utilizate sau se utilizeaza numai dupa o prealabila analiza medicala complexa, deoarece in acest caz efectul benefic nu este intr-o relatie favorabila fata de efectul negativ al acestora.
Pentru ca medicul sa aprecieze cu grija daca exista contraindicatii, trebuie sa fie informat corect si complet despre imbolnavirile anterioare, boli asociate, un tratament concomitent cat si despre conditiile ce individualizeaza cazul. Contraindicatiile pot aparea sau pot fi cunoscute uneori dupa inceperea tratamentului. In aceste cazuri trebuie informat medicul. Bromhexin 12 nu trebuie utilizat de persoanele cu sensibilitate cunoscuta fata de bromhexin. Trebuie atentie la pacientii cu ulcer gastric in anamneza.

Interactiuni medicamentoase

Actiunile unor medicamente pot fi influentate prin folosirea concomitenta a altor produse. De aceea intrebati medicul dvs. in cazul in care folositi permanent alte medicamente sau le-ati utilizat de curand sau doriti sa le folositi concomitent cu acesta. Medicul dvs. va poate sfatui daca in aceste conditii pot aparea reactii adverse sau daca trebuie luate masuri deosebite, ca de ex. stabilirea de alte doze, in cazul folosirii acestui medicament. Bromhexin 12 nu trebuie asociat cu preparate care contin codeina, deoarece secretia fluidificata nu poate fi eliminata prin tuse. Bromhexinul imbunatateste penetrarea eritromicinei in spatiul bronsic. Toate expectorantele care irita stomacul pot amplifica actiunea iritanta a salicitatilor asupra mucoasei.

Sarcina si alaptarea

Bromhexinul trece in laptele matern. In timpul sarcinii si alaptarii nu se va utiliza bromhexin.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Bromhexin nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Bromhexin este bine tolerat. Uneori pot sa apara:

-tulburari gastro-intestinale: greata, varsaturi, diaree, gastralgii;

-reactii alergice: eruptii cutanate, urticarie.

-hipersecretie bronsica.

La pacientii incapabili sa expectoreze eficient, exista riscul de obstructie bronsica.

Supradozaj

Nu au fost semnalate cazuri de supradozaj.

Simptomele intoxicatiei la om nu se cunosc. In studiile la animale s-a constatat sialoree, varsaturi, hipotensiune arteriala.

Terapia intoxicatiilor

In caz de supradozaj este necesara supravegherea functiei circulatorii, luandu-se masuri terapeutice simptomatice.

Datorita toxicitatii scazute nu se impun masuri urgente de accelerare a eliminarii sau de reducere a absorbtiei.

Datorita profilului farmacocinetic (volum de distributie mare, legare crescuta de proteine), nu este utila eliminarea prin dializa sau diureza fortata.

Deoarece la copiii peste 2 ani simptomele sunt usoare chiar si la ingestia de cantitati mari; nu sunt necesare masuri de urgenta in cazul ingestiei unor cantitati mai mici de 80 mg clorhidrat de bromhexin (limita maxima pentru copiii mici este de 60 mg clorhidrat de bromhexin - 6 mg/kg).

Cum se pastreaza Bromhexin 12, drajeuri

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un drajeu, contine 12 mg bromhexinclorhidrat; guma arabica, stearat de calciu, lactoza, natriucarboximetilaminopectina, parafina, talc.

Ambalaj

Cutie cu un blister din Al/PVC a 20 comprimate.

Fabricant

S.C. Laropharm S.R.L.,

Sos. Alexandriei nr. 145 A, Bragadiru, Ilfov, Romania

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

S.C. Laropharm S.R.L.,

Sos. Alexandriei nr. 145 A, Bragadiru, Ilfov, Romania

Data ultimei verificari a prospectului Mai 2007

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea