Litera B

#prospect #medicament

Bioxiteracor, spray

Prospect Bioxiteracor, spray

Ce este Bioxiteracor si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Preparat pentru uz dermatologic, cu proprietati antiinflamatorii datorate hidrocortizonului si cu proprietati antibacteriene datorate oxitetraciclinei (antibiotic cu spectru larg).

Eczema alergica, neurodermita, prurit cu lichenificare, dermatita eczematoida, eczema alimentara, eczema infantila, dermatite de contact, prurit nespecific (anal, vulvar, scrotal), ulcere varicoase, arsuri, escare infectate (cu germeni sensibili la tetracicline).

Mod de administrare

Pulverizari locale de 2-4 ori/zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Leziuni tuberculoase si sifilitice ale pielii, micoze cutanate, herpes, vaccina, varicela, dermatita periorala, rozacee; alergie la tetraciclina; nu este recomandabil sau prudenta in timpul sarcinii si la copii sub varsta de 8 ani (indicatii stricte, doze mici, tratament de scurta durata); in cazul aplicarii pe fata se vor proteja ochii si se va evita administrarea indelungata (peste 4 saptamani).

Reactii adverse posibile

Rareori reactii alergice la oxitetraciclina; aplicarea indelungata poate provoca fenomene atrofice ale pielii, telangiectazii, striuri, acnee, dermatita periorala, hipertricoza (prin hidrocortizon) si favorizeaza suprainfectiile cu germeni rezistenti.

Informatii suplimentare

Compozitie

Spray continand hidrocortizon 85 mg, oxitetraciclina 225 mg, sorbitan trioleat, miristat de izopropil, freon ad 59,5 g (flacon presurizat cu 59,5 g).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare